Search
Close this search box.
Στη Βουλή το “πρόβλημα” του παραολυμπιονίκη Δ. Καρυπίδη με την απόσπαση του προπονητή του

Στη Βουλή μεταφέρει την αγανάκτηση του Αλεξανδρουπολίτη αθλητή υψηλών επιδόσεων στην κολύμβηση για ΑμεΑ Δημήτρη Καρυπίδη, ο βουλευτής της ΝΔ στον Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ίδιος ο Δημήτρης Καρυπίδης έκανε γνωστό μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ότι έχει μείνει χωρίς προπονητή, καθώς η αίτηση του κου Γιώργου Τυλιγαδά για απόσπαση στην Αλεξανδρούπολη δεν εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Ο Γιώργος Τυλιγαδάς είναι ο άνθρωπος που προπονεί τον Δημήτρη Καρυπίδη από την έναρξη της ενασχόλησής του με την κολύμβηση και είναι ο άνθρωπος που τον έχει οδηγήσει σε όλες τις επιτυχίες που έχει συγκεντρώσει, πλην όμως φέτος το αθλητικό δίδυμο δεν μπορεί να είναι μαζί γιατί ο Γιώργο Τυλιγαδάς ως εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης πρέπει να επιστρέψει στην οργανική του θέση στο νομό Φθιώτιδας.

Ο Δημήτρης Καρυπίδης είχε εκφράσει την αγανάκτησή του καθώς ο προπονητής του έχει τις προϋποθέσεις λήψης της απόσπασης, όμως αυτό δεν συνέβη και ως εκ τούτου μένει μόνος του.

Την αγωνία αυτή του αθλητή ενστερνίστηκε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης ο οποίος υπέβαλε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας, που έχει ως εξής:

  1. Θα αποκαταστήσετε την αδικία και θα εγκρίνετε την απόσπασή του προπονητή του Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης, Δημήτρη Καρυπίδη, ώστε αυτός να συνεχίσει απερίσπαστος την προετοιμασία του για τους επερχόμενους διεθνείς αγώνες; Θα πράξετε το ίδιο και για άλλους προπονητές, που προφανώς αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα;
  2. Με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε να συμβάλλετε στη σωστή προετοιμασία του Παραολυμπιονίκη μας, ώστε να προσφέρει και πάλι στιγμές υπερηφάνειας στην Ελλάδα και τον Έβρο μας;»