Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στο τουριστικό ρεύμα της Καππαδοκίας

Οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Καππαδοκία αυξήθηκαν κατά 48% το 2017 συμφωνα εμ τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Νεβασχίρ. Η Καππαδοκία που βρίσκεται στην επαρχία του Νεβσεχίρ είναι αγαπημένος τουριστικός προορισμός και διάσημη για τις τις υπόγειες πόλεις της και τα λαξευμένα στους βράχους σπίτια

Επίσης, εκεί οι τουρίστες μπορούν να δουν  τα αξιοθέατα από ψηλά, με τις περίφημες βόλες με τα αερόστατα.

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Καππαδοκίας δέχθηκαν περισσότεροι από 2 εκ επισκέπτες το 2017 συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά και σύμφωνα με τα δεδομένα που δίνει στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Τουρισμού και Πολιτισμού του Νεβσεχίρ.

Το 2016 είχαν επισκεφτεί την περιοχή 1 εκ τουρίστες.

Ο πιο πολυπληθής μήνας ήταν  ο Αύγουστος του 2017 με 320000 επισκπέτες.

Το 2017 ήταν χρονιά ανάκαμψης για τον τουρισμό της Καππαδοκίας λέει μιλώντας στο πρακτορείο anadolu ο αντιπρόεδρος της Διεύθυνσης Τουρισμού και Πολιτισμού του Νεβσεχίρ Τζενγκίζ Εκιτζί.

Είπε ακόμη ότι η περιοχή άρχισε να προσελκύει τουρίστες από την Ρωσία και η συγκεκριμένη χώρα ήταν ανάμεσα στις 10 που έστειλαν τους περισσότερους τουρίστες στην Καππαδοκία τη χρονιά που πέρασε.

Την ιδια ωρα, οι τοπικές αρχές του Νεβσεχιρ ετοιμάζουν ένα πρότζεκτ προσέλκυσης Κινέζων τουριστών με τηνκωδικη ονομασία «ΚαππαδοΚίνα».