Λάθος ευχές μοίρασε από τα social media η Ντόρα Μπακογιάννη ανήμερα των Θεοφανείων

Με μία φωτογραφία από το τη λιμάνι της Μαρώνειας στο Νομό Ροδόπης, δήλωσε την παρουσία της στη Θράκη για τον εορτασμό των Θεοφανείων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη.

H συγκεκριμένη φωτογραφία συνοδεύεται και από σχόλιο, εν είδει ευχής λόγω της ημέρας, αλλά η ευχή αυτή είναι λανθασμένη!

Η κα Μπακογιάννη (ή οι συνεργάτες της που ενδεχομένως χειρίζονται τους λογαριασμούς της στα social media), γράφει: “Χρόνια πολλά από το όμορφο λιμάνι της Μαρώνειας στη Ροδόπη. Το Άγιο Φως να φωτίσει όλους τους Έλληνες και να μας δώσει ελπίδα! ΝΜ‬”.

Ευγενική μεν η κίνηση να μοιραστεί ευχές με τους followers της η πολιτικός, πλην όμως η ορθή ευχή για την ημέρα των Θεοφανείων είναι “Καλή Φώτιση” και όχι “Το Άγιο Φως να φωτίσει…”

Το λάθος δεν είναι γραμματικό – είναι εννοιολογικό, αφού με βάση τις διδαχές της Ορθοδοξίας, τα Θεοφάνεια ευχόμαστε “Καλή Φώτιση” επικαλούμενοι την “ικανότητα” που δύναται να μας παρέχει το Άγιο Πνεύμα προκειμένου να διαγιγνώσκουμε και να επιλέγουμε το ορθό και φτάνει σε μας μέσω του νερού που αγιάζεται, ενώ το Άγιο Φως το επικαλούμαστε το Πάσχα, αναφερόμενοι στο *άκτιστο φως που βγήκε από τον Τάφο Του Ιησού όταν αναστήθηκε.

*άκτιστο είναι αυτό που δεν είναι φτιαγμένο από ανθρώπινα χέρια αλλά προϊόν του Θεού