Search
Close this search box.
Ενημέρωση και ευχές από την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Ανάρτηση του Προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Μανωλόπουλου στην επίσημη σελίδα στο FB Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

“Εκ μέρους του ΔΣ της ΚΛΑ θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις μας το χρόνο που φεύγει και να σας στείλω τις θερμότερες ευχές μας για τη νεα χρονιά. Ευχόμαστε το 2018 να είναι γεμάτο υγεία, δημιουργικότητα, επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, και βεβαια πολλή τέχνη γιατί – με την έμφαση που μας έχουν φορτώσει οι δυσκολίες των χρόνων της κρίσης στην εξασφάλιση του ζειν – κινδυνεύουμε να παραμελήσουμε εντελώς το ευ ζειν, που είναι σημαντικό για την ψυχική μας ισορροπία και σε μεγάλο βαθμό μας το προσφέρει η τέχνη.

Η ΚΛΑ υπόσχεται να κάνει ό,τι μπορεί και το 2018 για να προσθέσει στο ευ ζειν των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης με τις χειμερινές και θερινές προβολές σημαντικών ταινιών, τις προβολές Οπερας από την Νεα Υόρκη, αλλά και άλλες συναφείς εκδηλώσεις τις οποίες θα ανακοινώσουμε σύντομα και περιλαμβάνουν αφιερώματα/γνωριμίες με Ελληνες σκηνοθέτες, σεμινάρια για την Οπερα κα. Ηδη έχουμε επιλέξει μερικές από τις καλύτερες ταινίες της πρόσφατης παραγωγής που θα προβληθούν τις επόμενες εβδομάδες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι βραβευμένες στα φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου, αλλά και τουλάχιστον 2 από τα φαβορί για το Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας του 2018!

Ξεκινάμε λοιπόν τη Δευτέρα 8/1 στις 20:15 και Τρίτη 9/1 στις 21:30 με την πολυσυζητημένη ταινία Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ/ THE OTHER SIDE OF HOPE σε σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή του πολύ γνωστού Φινλανδού δημιουργού Ακι Καουρισμάκι που μας έχει χαρίσει μερικές από τις ομορφότερες Ευρωπαϊκές ταινίες της τελευταίας 20ετίας. Η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας του Φεστιβάλ Βερολίνου 2017 καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας του 2017 από τη Διεθνή Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου.

Επίσης παρακαλώ να σημειώσετε μια σημαντική αλλαγή στην ώρα έναρξης των προβολών τις Δευτέρες: ανταποκρινόμενο στο αίτημα αρκετών μελών και θεατών που ζητούσαν οι ταινίες να προβάλονται νωρίτερα, το ΔΣ αποφάσισε οι προβολές της Δευτέρας να ξεκινούν στις 20:15. Η έναρξη των προβολών της Τρίτης παραμένει στις 21:30 (για τους αθεραπευτα ξενύχτηδες από τους θεατές μας!).

Πολλές ευχές και πάλι για το νέο χρόνο. Σας περιμένουμε στις προβολές μας. Μην ξεχνάτε ότι η ΚΛΑ υπάρχει χάρη στη δική σας συμμετοχή! Στηρίξτε την!!”

 

Φιλικά,
εκ μέρους του ΔΣ,

Βαγγέλης Μανωλόπουλος
Πρόεδρος ΚΛΑ