Πολλαπλά μηνύματα έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Θράκη

Από τη Θράκη ξεκίνησε την πανελλήνια περιοδεία της η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έκανε σειρά επαφών με στελέχη του κόμματος στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και ολοκληρώνει την επίσκεψή της με την συμμετοχή της στον εορτασμό των Θεοφανείων στο λιμάνι της Ροδόπης.

Η κα Μπακογιάννη έστρεψε τα βέλη της κατά της κυβέρνησης με διάφορες αφορμές, όμως αιχμή του δόρατός της ήταν η τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, ίσως, μιας και σε αμφότερους τους νομούς που επισκέφθηκε η πρώην υπουργός των αυτοδιοικητικών σχημάτων ηγούνται ως επί το πλείστον άνθρωποι που ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και πάντως σίγουρα όχι σε αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το δημαρχείο της Κομοτηνής η κα Μπακογιάννη εξέφρασε την εκτίμηση ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχει δύναμη στην αυτοδιοίκηση, προτιμάει να τη διαλύσει. Αντιμετωπίζει με απόλυτη απαξίωση την αυτοδιοίκηση, ως αποπαίδι” ενώ ως ήτο αναμενόμενο είχε συναντήσεις και με τους αντιπεριφερειάρχες των περιφερειακών ενοτήτων που επισκέφθηκε, αλλά και με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο.

Στην κεντρική εκδήλωση που έγινε στην Κομοτηνή από την  ΔΗΜΤΟ της ΝΔ, επ’ αφορμής της επίσκεψής της, η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καλώντας την κυβέρνηση να παραδειγματιστεί από τη στάση που είχε κρατήσει η Νέα Δημοκρατία επί του θέματος πριν από δέκα χρόνια, όταν είχε καταφέρει στο Βουκουρέστι να πείσει τα μέλη του ΝΑΤΟ να μην αποδεχτούν ποτέ τα Σκόπια στη Συμμαχία, εάν δεν τελεσφορήσει το θέμα της ονομασίας. Πρωθυπουργός τότε ήταν ο Κώστας Καραμανλής, που όπως είπε η κα Μπακογιάννη είχε καταφέρει να αποσπάσει την ομοφωνία σύσσωμου του εν Ελλάδι πολιτικού συστήματος για το θέμα των Σκοπίων και τη γραμμή που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση του στο Βουκουρέστι. Αυτό ευχήθηκε να συμβεί και εν προκειμένω – δηλαδή η κυβέρνηση να πάει με “μία θέση” στη συζήτηση, αν και διατήρησε τις αμφιβολίες της επ’ αυτού χαρακτηρίζοντας -ειρήσθω εν παρόδω- γελοίο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο τρίτος άξονας γύρω από τον οποίο περιστράφηκαν οι τοποθετήσεις της κας Μπακογιάννη, ήταν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με αναφορές της βουλευτού στην πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε “μη επιτυχημένη” σχετικά πάντα με τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. Τέλος η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο θέμα των Μουφτήδων λέγοντας πώς η μη εκλογή τους είναι πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία άλλωστε είχε εκφραστεί και διά νόμου το 1991, αφού η κυβέρνηση του πατέρα της ήταν εκείνη που είχε θεσπίσει νομικά τον διορισμό των Μουφτήδων, “καταργώντας” τρόπον τινά την έως το 1991 άτυπη εκλογή τους.