Π.Ε. Έβρου: Τιμή στον εργαζόμενο που παρ’ ολίγον να πεθάνει εν ώρα καθήκοντος

Λίγο διαφορετική από ό,τι συνήθως ήταν η φετινή κοπή της βασλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, που έγινε όπως κάθε χρόνο την 1η Ιανουαρίου. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετής, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, απένειμε τιμητική πλακέτα στον υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Παπαποστόλου, αποκαλύπτοντας ότι μέσα στο 2017 ο κος Παπαποστόλου κινδύνευσε να χασει τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

«Στο πρόσωπο του κ. Παπαποστόλου τιμώ και τα άλλα δύο στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Έβρου, Γιώργο Παντίρη και Γιώργο Λαυκίδη, καθώς και όλα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που θέτουν εαυτούς στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια των Εβριτών» δήλωσε ο κος Πέτροβιτς.

Η κοπή της πίτας εγινε όπως κάθε χρόνο στο Νομαρχείο, επί της παραλιακής λεωφόρου, ενώ την παραδοσιακή θρακιώτικη πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος. Το φλουρί κέρδισε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Έβρου Χριστίνα Μαυράκη.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Βουλευτής Έβρου Δημήτριος Ρίζος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελένη Δημούδη, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Κωνσταντίνος Εξακουστός, ο Διοικητής της XII Μεραρχίας, Υποστράτηγος, Δημήτριος Κούκκος, ο Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης, Αντιπλοίαρχος, Ευστράτιος Ψύρρας, ο Υποδιευθυντής της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Παναγιώτης Καρτάλης, η Υποδιοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρία Δερμενοπούλου, ο Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου Δημήτριος Αδαμίδης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, διευθυντές υπηρεσιών κ.α.