Ένα νέο εκκλησάκι ανακαλύφθηκε στην ανακαίνιση της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα παρεκκλήσι ανακαλύφθηκε στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης που γίνονται εκεί.

Όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah, το παρεκκλήσι ήταν προσβάσιμο από ένα μυστικό μονοπάτι, όμως όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης της Μονής, θα καταστεί προσβάσιμο στο κοινό, αλλά από μια δύσκολη διαδρομή που θα περιλαμβάνει αναρρίχηση και ξύλινες σκάλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το παρεκκλήσι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε αυτό υπάρχουν “πρωτότυπες” αγιογραφίες που απεικονίζουν με ασυνήθιστο τρόπο “τον παράδεισο και την κόλαση, τη ζωή και το θάνατο”.

Ο Υπεύθυνος Πολιτισμού και Τουρισμού της επαρχίας της Τραπεζούντας Αλή Αϊβάζογλου, μιλώντας στη εφημερίδα, είπε ότι θα υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις για τους επισκέπτες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν σημεία (εν. της Μονής) που μέχρι τώρα δεν ήταν προσβάσιμα” και συμπλήρωσε ότι οι αρχές που έχουν αναλάβει τη ανακαίνιση της Μονής χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα τεχνολογικά μέσα, προκειμένου να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

Η Μονή της Παναγίας Σουμελά προσελκύει περίπου 600.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, όμως οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης.