Μπισκότα και ευχές μοίρασαν τα προσφυγόπουλα της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη

Με πολύχρωμα μπισκότα, τρούφες και πολύ κέφι τα ανήλικα προσφυγόπουλα που διαμένουν στον ξενώνα “Έλλη” της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Αρσις” στην Αλεξανδρούπολη, αποχαιρέτισαν το 2017.

Το “γλυκό” εργαστήρι της Δομής στήθηκε στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης με το οποίο συνεργάζεται συστηματικά για διάφορες δράσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, για δεύτερη φορά φέτος οι ανήλικοι ωφελούμενοι μαζί με το προσωπικό του Μουσείου αποχαιρέτισαν το 2017 φτιάχνοντας και μοιράζοντας γλυκά στον κόσμο, καθώς και ευχετήριες κάρτες, με τις οποίες διακόσμησαν το ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο επίσης φτιάχτηκε από αυτούς τις προηγούμενες ημέρες.

Μέσα από αυτή τη δράση, όπως επεσήμανε και η Συντονίστρια της Άρσις – “Έλλη”, κα Δώρα Παπαδοπούλου, τα παιδιά θέλησαν να ευχαριστήσουν την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης για τη φιλοξενία που τους παρέχει έως ότου ενωθούν και πάλι με τις οικογένειες τους, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό η λειτουργία της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αρσις – “Ελλη” βασίζεται σε προσφορές και συνεισφορά εθελοντών. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν στο mail: [email protected]