Αλεξανδρούπολη: Η γραφειοκρατία νίκησε την Τέχνη

Καταστράφηκε τελικώς και θα αποσυρθεί ολοκληρωτικά το γλυπτό που είχε κατασκευάσει μπροστά στο καφέ Φίλιον στην Αλεξανδρούπολη ο γλύπτης Χέμεν Μουχάμαντ, κατ’ εντολή του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Για όσους δεν θυμούνται επρόκειτο για την αναπαράσταση μίας κοπέλας που έπαιζε πιάνο, όμως το γλυπτό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς διαπιστώθηκε οτι δεν είχε εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια για την κατασκευή και τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο σημείο.

Παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του καφέ πλήρωσε σχετικά πρόστιμα, αποφάσισε να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες της νομιμοποίησης του γλυπτού, αλλά τελικά η γραφειοκρατία αποδείχθηκε αρκετά ισχυρός εχθρός.

Το γλυπτό ως γνωστόν παρέμενε ημιτελές έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών νομιμοποίησης, όμως ο επιχειρηματίας συνειδητοποίησε τελικά ότι αυτές οι διαδικασίες δεν πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι του 2018 και ως εκ τούτου αποφάσισε να τα παρατήσει και να καταστρέψει το γλυπτό απομακρύνοντας το από την πρόσοψη του καταστήματος του, αφού εν τοις πράγμασι δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί ποτέ.