Έκτακτο μέρισμα για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης 2016-2017

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να διαθέσει άμεσα τις επόμενες ημέρες ένα έκτακτο μέρισμα στους δικαιούχους των νομών της Α΄Κλιματικής Ζώνης. Ο νομός Έβρου, ο οποίος μετά από έντονες προσπάθειες αναβαθμίστηκε πέρσι  στην Α΄κλιματική ζώνη φέτος μαζί με τους νομούς  Γρεβενών, Δράμας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας πρόκειται επιδοτηθεί επιπλέον προκειμένου να μην υπάρχξει σημαντική διαφορά στο συνολικό ποσό που θα του καταβληθεί .

Συγκεκριμένα, και φέτος προκειται να  πάρουν, παρά την περικοπή του επιδόματος θέρμανσης, συνολικά επιδότηση στα 25 λεπτά το λίτρο, από τα οποία τα 12,5 λεπτά θα έρχονται από το φετινό επίδομα για τον χειμώνα 2017 – 2018 και τα άλλα 12,5 λεπτά από τα αναδρομικά του περσινού επιδόματος.

Με την απόφαση αυτή επομένως, όχι μόνο δεν περικόπτεται το επίδομα θέρμανσης στις περιοχές όπου χρήζουν συστηματικής κατανάλωσης πετρελαίου λόγω κλιματικών συνθηκών, αλλά αυξάνεται αναδρομικά κατά 50% το επίδομα θέρμανσης του 2016 – 2017 από τα 25 στα 37,5 το λίτρο στις ορεινές και βόρειες περιοχές.

Το έκτακτο μέρισμα θα δοθεί με γρήγορες διαδικασίες σε όσους είχαν υποβάλει αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κατά τη σεζόν 2016-2017, δηλαδή σε όσους είχαν κάνει τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2017.

Η πληρωμή του «ειδικού μερίσματος» θα γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για τη διάθεση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.και σύμφωνα με την απόφαση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μέχρι και την 29/12/2017.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται έμπρακτα η σοβαρή προσπάθεια που κάνει η σημερινή Κυβέρνηση για να άρει τις αδικίες που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.

Έπειτα από συνεχείς χρονιές όπου ο νομός μας εξισώνονταν με περιοχές της Ελλάδας χωρίς ιδιαίτερα σκληρές κλιματολογικές συνθήκες, καταφέραμε πέρσι να επιδοτηθεί με περισσότερα χρήματα και φέτος να μην εφαρμοστεί η περικοπή του 50% για το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως προβλέπεται για άλλες περιοχές. Με γνώμονα πάντα τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας των πολιτών, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά και αδιάκοπα.

 

Γραφείο Τύπου της βουλευτή Έβρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νατάσα Γκαρά