Δείτε τι δώρισαν μαθητές της Αλεξανδρούπολης στα προσφυγόπουλα της “ΑΡΣΙΣ”

Μία ιδιαίτερη δωρεά δέχθηκαν οι υπεύθυνοι του ξενώνα “Έλλη” της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων προσφυγόπουλων “ΑΡΣΙΣ” στην Αλεξανδρούπολη ενόψει των γιορτών.

Η συγκεκριμένα δωρεά έχει δύο χαρακτηριστικά που την καθιστούν ξεχωριστή και κανένα από αυτά δεν είναι η χρηματική της αξία. Πρόκειται για δύο φορητούς υπολογιστές τύπου tablet και το πρώτο χαρακτηριστικό που κάνει αυτή τη δωρεά να ξεχωρίζει είναι ότι προέρχεται από το 15μελες γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης. Με άλλα λόγια, οι μικροί μαθητές του σχολείου ευαισθητοποιήθηκαν και θέλησαν να προσφέρουν κάτι σε παιδιά, στους συμμαθητές τους!

Ο δεύτερος λόγος που καθιστά τη δωρεά σημαντική είναι ο λόγος για τον οποίο οι μαθητές αποφάσισαν να δωρίσουν Tablets στα παιδιά της ΑΡΣΙΣ και όχι χρήματα ή κάτι άλλο. Αποφάσισαν, λοιπόν, να δωρίσουν τα Tablets, θεωρώντας ότι αυτά θα βοηθήσουν τα παιδιά της Δομής να επικοινωνούν ευκολότερα με τους γονείς τους! Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτως ή άλλως τα παιδιά επικοινωνούν με τους δικούς τους μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και με τη βόηθεια της τεχνολογίας, οπότε όσες περισσότερες έχουν στη διάθεσή τους, τόσο το καλύτερο γι’ αυτά.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους και μακάρι η κίνησή τους να βρει μιμητές. Καλά Χριστούγεννα γεμάτα τέτοιες πράξεις αγάπης προς τον συνάνθρωπο.