10 κλικ και ένα βίντεο από την παράδοση του “Μάνδρα-Ψαθάδες” στον κάθετο άξονα

Με αγιασμό ξεκίνησε η τελετή παράδοσης του τμήματος “Μάνδρα – Ψαθάδες” του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού στον Έβρο. Δεκατέσσερα χρόνια μετά τη δημοπρασία του, το έργο είναι πλέον ολοκληρωμένο. Τυχαίο ή όχι, το μήκος του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου είναι 14 χιλιόμετρα.

Όσο περίεργο κι αν μοιάζει στους γνωρίζοντες τη διαδρομή, η φωτογραφία είναι τραβηγμένη με κατεύθυνση από Ορεστιάδα προς Αλεξανδρούπολη και τα Λάβαρα βρίσκονται δεξιά του δρόμου και οχι “μέσα” σε αυτόν.

Σχολιάζοντας τα παράπονα για τη μη αντιπλημμυρική θωράκιση του δρόμου, ο κος Σπίρτζης είπε: «Θα πρέπει να ανατρέξετε σ’ αυτούς που δεν έβαλαν αντιπλημμυρικά έργα το 2003 στην εργολαβία και να τους ρωτήσετε γιατί δεν είχαν βάλει και σε αυτό το έργο και στους άλλους αυτοκινητόδρομους, ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα»

Ο Υπουργός προσήλθε στο χώρο της παράδοσης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Εβρου Γιώργο Καΐσα και αφού προηγουμένως είχαν κάνει στάση στον Προβατώνα για να ενημερωθεί ο κος Σπίρτζης σχετικά με τις απαλλοτριώσεις των αγροτεμαχίων για την κατασκευή του δρόμου, οι οποίες έχουν “παγώσει” εδώ και εννέα χρόνια.

Τον κο Σπίρτζη υποδέχθηκε ενθέρμως ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Βαγγέλης Λαμπάκης. Μεταξύ άλλων, ο κος Λαμπάκης έθεσε υπόψιν του υπουργού γενικότερα αναπτυξιακά θέματα του νομού, με προεξάρχον την αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Το θερμόμετρο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έδειχνε 0 βαθμούς Κελσίου.

Παρών στην τελετή και ο πρόεδρος της Εγνατια Οδός ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης (αριστερά), ενώ ο κος Μέτιος (δεξιά) στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο με 60 εκ ευρώ.

Οι τρεις δήμαρχοι του βορείου Εβρου δεν παρέστησαν στην τελετή. Ο Βαγγέλης Πουλιλιός λόγω ανωτέρας (προσωπικής) βίας, ο Βασίλης Μαυρίδης από επιλογή και σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ο Παρασκευάς Πατσουρίδης άγνωστο γιατί.

Ο υπουργός ενημερώνεται για τον χάρτη του κάθετου άξονα.

Πέρα από το προκείμενο, ο κος Σπίρτζης ενημερώθηκε και για άλλα θέματα που απασχολούν την περιοχή του βορείου Έβρου και αφορούν τις πλημμύρες και τις συνέπειες τους. Αξίζει όμως να σημειωθεί το σχόλιο του, ότι “κάποιοι ΔΕΝ πρέπει να κλαίνε όταν ΔΕΝ γίνονται πλημμύρες”.

[+] Το βίντεο με τις δηλώσεις του κου Σπίρτζη