Σπίρτζης για απαλλαγή από τα διόδια: “Κανείς δεν πίστευε ότι θα γινόταν η πλατφόρμα”

“Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ηλεκτρονικό σύστημα για την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει υπουργική απόφαση γα απαλλαγή και την άλλη μέρα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα. Δεν είναι ένα σύστημα που απλά καταθέτεις μία αίτηση. Στη συνέχεια προβλέπει ελέγχους, προβλέπει μία συγκεκριμένη διαδικασία και είναι και κάτι που δεν το περίμενε κανείς” είπε από τον Έβρο ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κληθείς να σχολιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα απαλλαγής πληρωμής από τα διόδια.

Το ζητούμενο που δεν απαντήθηκε βέβαια είναι το πότε ακριβώς θα αρχίσουν να ισχύουν οι συγκεκριμένες απαλλγές, εν τούτοις, ο κος Σπίρτζης έστρεψε τα βέλη του και κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων, λέγοντας:  “Όταν το λέγαμε κάποιοι που είχαν θεσμοθετήσει το που και το πως και το πόσο θα είναι τα διόδια –τα μετωπικά διόδια- μας έκαναν κριτική. Σημερα μπορεί να δει κανείς ποιος νοιάζεται τη Θράκη, ποιος νοιάζεται τον ελληνικό λαό, ποιος νοιάζεται τους Θρακιώτες” .

Εν τέλει ο Υπουργός προέτρεψε και το ΤΑΙΠΕΔ να συνεχίσει την πολιτική των απαλλαγών, λέγοντας: “πιστεύω ότι πρέπει και το ΤΑΙΠΕΔ και οι σύμβουλοι τους να προβλέψουν και στη συνεχεια όταν ολοκληρωθεί η παραχωρηση να εχουν αντίστοιχες προβλέψεις και για τους νομούς που έχει προβλεφθεί μέχρι τώρα και για τους συμπολίτες μας που έχουν ειδική αναπηρία και για τους άνεργους. Εμείς, αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, το υλοποιήσαμε”