Δήμαρχος Ορεστιάδας: Δεν θα παραστώ στα εγκαίνια του τμήματος Μάνδρα – Ψαθάδες

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ενόψει των εγκαινίων του τμήματος Μάνδρα – Ψαθάδες του κάθετου Άξονα Αρδάνιο – Ορμένιο, που έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη.

Σε επιστολή που κοινοποιεί ο κος Μαυρίδης ενημερώνει ότι δεν θα παραβρεθεί στην τελετή και εξηγεί τους λόγους ως εξης:

ΠΡΟΣ: Απόστολο Αντωνούδη (Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.)

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση των εγκαινίων του τμήματος «Κάθετος Αξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορμένιο: Τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες (80.3)». Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι συνειδητά δεν θα παραβρεθώ για τους εξής λόγους (για τους οποίους βέβαια δεν έχετε την αποκλειστική ευθύνη):

—  Η “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις για δημιουργία 2 (δύο) ανισόπεδων κόμβων στις 2 (δύο) εισόδους – εξόδους της πόλης της ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

—  Για την ολοκλήρωση (;!!) του κάθετου άξονα “αναγκάστηκε” η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. να διαθέσει 38 εκ. εύρω από το Σ.Ε.Σ. 2014-2020, με αποτέλεσμα να στερηθούν οι κάτοικοι της περιφέρειας ας ένα τεράστιο ποσό για έργα περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ θα έπρεπε το κράτος να αναλάβει την πλήρη χρηματοδότηση του έργου.

—  Ο συγκεκριμένος κάθετος άξονας ΔΕΝ πληροί καμία προδιαγραφή ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού οδικού δικτύου (π.χ. είναι ανεπίτρεπτη η μη ύπαρξη δύο ανεξάρτητων ρευμάτων κυκλοφορίας). Τέλος, δεν θα μπορούσα να παραβρεθώ σε “εγκαίνια” ενός δρόμου, στον οποίο, με τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας, έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες συμπολίτες μας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΕ “ΦΙΕΣΤΕΣ” ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ “ΣΥΓΝΩΜΗ” ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ.