Αλεξανδρούπολη: Παρουσιάστηκε το ιστορικό λεύκωμα του ΜΓΣ Εθνικός

Στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού είναι πλέον το λεύκωμα με τον τίτλο “90 χρόνια Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1927-2017”. Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που καταγραφεί της διαδρομή του ιστορικότερου συλλόγου της Αλεξανδρούπολης από καταβολής του, μέχρι κι σήμερα.

Το λεύκωμα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις blueowl και διατίθεται από το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης – Φ. Σκαρλακίδου, ενώ στις 429 σελίδες του συγκεντρώνει πλειάδα φωτογραφιών και κειμένων από όλη την πορεία του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου “Εθνικός” και των ανθρώπων του.

Η παρουσίαση του λευκώματος έγινε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης σε μία κατάμεστη αίθουσα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράδοση του λευκώματος από την εκδότρια Φωτεινή Σκαρλακίδου στον πρόεδρο του Εθνικού Αυγερινό Μεσινέζη, όμως είχαν προηγηθεί οι χαιρετισμοί των κ.κ. Άνθιμου, Λαμπάκη, Πέτροβιτς και Ρίζου, που όλοι σημείωσαν τη μακρά πορεία του Συλλόγου, το ρόλο που αυτός έχει επιτελέσει και επιτελεί στα δρώμενα της πόλης, αλλά και τη σημασία που έχει το ντοκουμεντάρισμα αυτής της διαδρομής εν είδει λευκώματος.

Οι ιθύνοντες νόες αυτής της προσπάθειας πάντως είναι η Φωτεινή Σκαρλακίδου, που είναι και η εκδότρια του λευκώματος το οποίο όμως, οπως είπε δεν θα είχε καταφέρει να παράξει αν δεν είχε τη συμπαράσταση των κ.κ. Μανώλη Βουκουρεσλή και Δοξάκη Κομήτη. Ο Μανώλης Βουκουρεσλής ήταν παρών στην εκδήλωση, δίνοντας και αυτός το στίγμα του, ενώ ο κος Κομήτης λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων βρίσκεται στην Αμερική, όμως παρέστη στην εκδήλωση μέσω ενός μαγνητοσκοπημένου μηνύματος που συγκίνησε τους παριστάμενους.

Ο κος Αυγερινός τέλος, ευχαρίστησε όλους για την παραγωγή του λευκώματος και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση και άλλων δράσεων που θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του Εθνικού.

Η παρουσίαση του λευκώματος ήταν η τελευταία από μία σειρά δράσεων που έγιναν μέσα στο 2017 για τη συμπλήρωση των 90 χρόνων διαδρομής του Συλλόγου.