Τουριστική “έκρηξη” περιμένει η Τουρκία το 2018

Σε τροχιά τουριστικής ανάκαμψης κινείται πλέον η Τουρκία, η οποία περιμένει ότι το 2018 θα είναι “η χρονιά της” αναφορικά πάντα με τον Τουρισμό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Sabah, η Τουρκία είδε το 2017 την επισκεψιμότητα των τουριστών να αυξάνεται κατά 7 εκατομμύρια, καθώς πέρασε δύο χρόνια σημαντικής ύφεσης. 

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2018 επισκέφθηκαν τη χώρα 29 εκ τουρίστες, την ώρα που την ίδια περίοδο το 2016 την είχαν επισκεφτεί 22 εκ. 

Ο στόχος του 2018 είναι η τουριστική κίνηση να φτάσει τους 35 εκ επισκέπτες. 

Αγορά-στόχο για την Τουρκία αποτελούν οι χώρες της Ευρώπης, από τις οποίες μόνο το 2017 προσέλκυσε 11.8 εκ τουρίστες, ενώ ήδη οι κρατήσεις από Ελλάδα, Ιταλία, Δανία και Γερμανία για το 2018 είναι ενδεικτικές του κλίματος που θα επικρατήσει, λέει στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων της χώρας Τζεμ Πολάτογλου. 

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Τουρκία αναμένεται να παίξει και η ανάκαμψη των σχέσεων της χώρας με τη Ρωσία – μιας και η εκεί η αγορά δύναται στείλει στη γείτονα πάνω από 4 εκ τουρίστες ετησίως.