Ξεκίνησαν οι συσκέψεις για την κατάρτιση του Master Plan του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Σειρά συσκέψεων έχει αυτή την περίοδο, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης με στόχο να συλλέξει προτάσεις και να βρει τη συνισταμένη τους για την κατάρτιση του Master Plan του λιμανιού.

Από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης θα περάσουν (ή/και έχουν περάσει ήδη), εκπρόσωποι φορέων και αρχών της πόλης που έμμεσα ή άμεσα σχετίζονται με το λιμάνι, αλλά ταυτόχρονα, η επαφή μαζί τους αποτελεί για τον ΟΛΑ τη συζήτηση και την καταγραφή της άποψης της τοπικής κοινωνίας.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τη συνάντηση που έγινε μεταξύ της διοίκησης του ΟΛΑ και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, στην οποία συμμετείχαν επίσης και στελέχη της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης  (ΟΕΕΘ).

“Δεκαπέντε μήνες πριν θέταμε τις βάσεις για μία από τις περισσότερο παραγωγικές και αποτελεσματικές συνέργειες για την οικονομία της Θράκης και την ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης, έχοντας καταφέρει από την μία να είμαστε συνεπείς στο κομμάτι της ελκυστικότητας του λιμένα, στην πυροδότηση του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και στην προσέλκυση δυνητικών επενδυτών, από την άλλη όμως έχοντας μείνει πίσω χρονικά στην ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων διαδικασιών για την περαιτέρω εξέλιξη της διαδικασίας!

Η επικαιροποίηση του Master Plan με την κατά προτεραιότητα θέσπιση ελεύθερης ζώνης εμπορίου επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα” σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook,  ο πρόεδρος του ΕΣΑ και της ΟΕΕΘ, Κώστας Χατζημιχαήλ.