Διδυμότειχο: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι φορείς για την αυτονομία του Νοσοκομείου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό  της χώρας, Αλέξη Τσιπρα αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο,  με κεντρικό αίτημα την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε  από τον Δήμαρχο Παρασκευά Πατσιουριδη,  μετά από αίτημα της Πρωτοβουλίας Συλλόγων για την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, να εφαρμοστεί η απόφαση του τελευταίου διευρυμένου συμβουλίου φορέων που πραγματοποιήθηκε στις 18  Μαρτίου,  στην οποία είχε συναποφασιστεί η επίσκεψη στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Έβρου Γιώργος Καΐσας και Τάσος Δημοσχάκης, ο Μητροπολίτης Δ.Ο.Σ κ. Δαμασκηνός, ο Δντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κώστας Βαφειάδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Στάθης Σταμος, και μέλη της επιτροπής συλλόγων.

“Ο χρόνος περνά ανησυχητικά και οι τελευταίοι αποδεκατισμοί στην Παθολογική και Ορθοπεδική κλινική, φέρνουν στα όρια την λειτουργία του Νοσοκομείου” τονίστηκε από όλες τις πλευρές.

Όπως εξήγησε ο κος Βαφειάδης, η Παθολογική μένει με δυο γιατρούς αφού ο τρίτος εξ αυτών δεν ανανέωσε την αίτηση του να παραμείνει στο δυναμικό της, ενώ στην Ορθοπεδική κλινική υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο από τις 20 Ιανουαρίου να σταματήσει να λειτουργεί,  αφού  και εκεί δεν θα μπορούν να εκτελούνται χειρουργεία και εφημερίες.

Η οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου δεν εκτελεί εδώ και πολύ καιρό τα καθήκοντα της ελλείψει μηχανημάτων,  αν και υπάρχουν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αφήνοντας επιπλέον ανενεργή και την β-θμια επιτροπή με δεκάδες περιστατικά να εξετάζονται πια στην Αλεξανδρούπολη.

Την ανατροπή της επικρατούσας κατάστασης όπου 15 νοσηλευτές στην Ορεστιάδα βρίσκονται εκεί για διακοπές 2 ετών με το πρόσχημα της συνυπηρέτησης και την ενσωμάτωση τους στο προσωπικό του Νοσοκομείου, ζήτησε επιτακτικά ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Στάθης Στάμος καταγγέλλοντας την “νοσηρή κατάσταση” που επικρατεί με την ανοχή του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Στρατή Πλωμαριτη ο οποίος δεν εκδίδει τις αποφάσεις μετακίνησης παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση του υπουργού κ. Ξανθού με την οποία ζητά να μετακινηθεί το πλεονάζον προσωπικό στα Νοσοκομεία.

«Φαίνεται πως ο κ Πλωμαριτης είναι πιο πάνω ακόμη και από τον Υπουργό»,  σχολίασε ο κ. Σταμος, εισπράττοντας την διαμαρτυρία του κ. Καΐσα ότι,  «θέλετε να χωρίσουμε  τα ζευγάρια;»

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ιεραρχώντας τα ζητήματα που τέθηκαν στην έκτακτη αυτή σύσκεψη, ως πρώτο  τοποθέτησε την αυτονομία του Νοσοκομείου,  δεύτερο την στελέχωση του και τρίτο το μέλλον του ΤΕΙ Νοσηλευτικής με τις επικείμενες συγχωνεύσεις.

Εξήγησε απευθυνόμενος στους βουλευτές ότι στην επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας,  κάτι που αποτελεί την έσχατη λύση,  θα πρέπει να γίνει σαφές το μέγεθος του πληθυσμού που ζει στο βόρειο Έβρο και που “απαιτεί και αγωνιά για το αυτονόητο”.

Διευκρίνισε δε πως ανεξάρτητα από το αν το Διδυμοτειχο θα περιλαμβάνεται στο προς ψήφιση νομοσχέδιο μέχρι τα Χριστούγεννα, το ραντεβού με τον κ. Τσιπρα θα πρέπει να ορισθει το διάστημα 8 με 13 Ιανουαρίου, ώστε να έχει ο ίδιος άποψη της δυσχερούς κατάστασης που βρίσκεται η περιοχή.

Σύμφωνα με πρόταση του, τα μέλη που θα απαρτίζουν την επιτροπή θα πρέπει να είναι οι 4 βουλευτές του νομού, οι δυο εκπρόσωποι του Νοσοκομείου, οι τρεις Δήμαρχοι αλλά και μέλη της Πρωτοβουλίας Συλλόγων για την Αυτονομία του Νοσοκομείου, θέτοντας τον εαυτό του στην διακριτική διάθεση όλων.

Άλλωστε όπως τόνισε ο κ Καΐσας η αυτονομία είναι δρομολογημένη,  αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για την τελική έκβαση.