ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ καλούν σε απεργία στις 14 Δεκέμβρη – Που θα γίνουν οι συγκεντρώσεις της Αλεξανδρούπολης

Σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση καλούν τα μέλη τους η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου. Από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου, που έχει ορίσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 μπροστά στο ΕΚΕ, εξεδόθη ανακοίνωση, που λέει:

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για το έτος 2018.
  • Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότηση με ρητούς και μετρήσιμους κοινωνικούς και ρήτρες κοινωνικής προστασίας , στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ που θα ανατρέπει το περιβάλλον ύφεση, αποβιομηχάνισης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.
  • Τέλος στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους.
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλεια και κοινωνικών αγαθών και θωράκιση της εθνικής περιουσίας υπέρ του κοινωνικού συνόλου.
  • Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης με την εγγύηση του Κράτους , με διασφάλιση της βιωσιμότητα και τον παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης . Κατάργηση των διατάξεων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακό επιδόματα φτώχειας.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας , ρητή απαγόρευση πλειστηριασμό της .
  • Δίκαιο Φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
  • Πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγεία και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλειας .
  • Αναβάθμιση της υπηρεσιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ. Άμεση θέσπιση συστήματος ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού για τις επιχειρήσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης και της ψευδώς δηλωμένης εργασίας αλλά και την εισφοροδιαφυγής.

Το ΠΑΜΕ, την ίδια μέρα οργανώνει συγκέντρωση μπροστα στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης και η ανακοίνωσή του, αναφέρει:

“[…] Το κλαδικό μας σωματείο, σας καλεί να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, πρέπει να βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους ενωμένους με ένα στόχο: Να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στο δικαίωμα στην απεργία, στη ζωή και τη δράση των σωματείων μας! Να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην εργασία με δικαιώματα, με σταθερό ωράριο, μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, ανάπαυση τις Κυριακές. Καταγγέλλουμε την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, των αγροτοδικείων, των συλλήψεων αγωνιζόμενων εργαζόμενων (όπως στα Γιάννενα, κ.α.), την «υποδοχή» με ΜΑΤ και χημικά κάθε κινητοποίησης (όπως των εστιακών φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας, κτλ).

Με τη συλλογική και οργανωμένη δράση μας να βάλουμε εμπόδια σε παλιά και νέα μέτρα που φέρνουν και μας εξαθλιώνουν. Η οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς είναι το δικό μας όπλο. Αυτός είναι ο φόβος τους για αυτό παίρνουν μέτρα έτσι ώστε να αποτρέψουν κάθε επαφή των εργαζομένων με το κλαδικό τους σωματείο, τη συνδικαλιστική δράση και τη συζήτηση μέσα στα καταστήματα.

Αυτό τους το φόβο πρέπει να κάνουμε πράξη με συλλογική οργάνωση και αγώνα. Και τώρα μπροστά στην απεργία θα ακούσουμε ότι δεν πρέπει να απεργήσουμε μέσα στις γιορτές, να βάλουμε πλάτη να αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων, να μην υπονομεύσουμε αυτή τη προσπάθεια, κτλ. Τώρα όμως είναι η ώρα να αυξήσουμε την πίεσή μας για να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Το σωματείο μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων, οργανώνοντας την πάλη ενάντια στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας. Σε γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ. Αποκαλύπτει το ρόλο των δήθεν υπερασπιστών των εργαζομένων, του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, να γίνουν δραστήρια μέλη[…]”