Ξεκινάει τη Δευτέρα ο Έρανος Αγάπης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

Από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 του μήνα θα διαρκέσει φέτος ο Έρανος Αγάπης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, όπως γνωστοποιείται με σχετική ανακοίνωση.

“Είναι γνωστό ότι η Μητρόπολή μας δεν έχει ούτε ίχνος από την λεγόμενη εκκλησιαστική περιουσία” αναφέρεται στην ανακοίνωση και εξηγείται ότι “ακίνητη περιουσία έχουν τα δύο Ιδρύματά μας, το Ιωακείμειο Γηροκομείο και το Σταυρίδειο «Ο Άγιος Κυπριανός». Και με τα έσοδα αυτών, περιθάλπουμε αρκετούς συμπολίτες μας που είναι τελείως άποροι”. 

Από την ίδια ανακοίνωση πληροφορούμαστε ότι η Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης μοιράζει 9.000  μερίδες φαγητού σε μηνιαία βάση και μεριμνά για την πληρωμή λογαριασμών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ακόμη και κηδειών απόρων κατοίκων της περιοχής ευθύνης της.

Οι Ναοί της πόλεως, κυρίως, και ένα ποσοστό από τους γάμους και τις βαπτίσεις που τελούνται στην Μητρόπολή μας, ενισχύουν το Κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο. Κάθε άλλη φιλανθρωπική δραστηριότητα στηρίζεται στον οβολό των χριστιανών μας” επισημαίνεται στην ανακοίνωση για τον Έρανο της Αγάπης ο οποίος απευθύνεται “σε Εταιρίες, σε Εμπόρους, σε Συλλόγους, σε Σωματεία, σε όλους ανεξαιρέτως τους συνανθρώπους μας που εμπιστεύονται την τοπική μας Εκκλησία, ώστε να βοηθήσουν”.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το προϊόν του Εράνου εφόσον καταμετρηθεί θα δημοσιοποιηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.