Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενοφός βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Στην πρωτεύουσα του Έβρου βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενοφός στο πλαίσιο των “αναγνωριστικών” επαφών που κάνει, καθώς ανέλαβε την προεδρία του Ταμείου εδώ και μερικές εβδομάδες.

Ο κος Ξενοφός επισκέφθηκε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τον Οργανισμό Λιμένος στον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ είναι μέτοχος και είδε από κοντά τις εκτάσεις και τις εγκαταστάσεις του ενώ έλαβε εκτενή ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα για τις αναπτυξιακές προοπτικές και τα σχεδιαζόμενα Master & Business Plans του λιμανιού.

Ο κος Ξενοφός συνάντησε και το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος του επεσήμανε -κατά δήλωσή του- την άριστη σχέση του Δήμου με τον ΟΛΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως το “λιμάνι είναι η πόλη και η πόλη το λιμάνι” και εν συνεχεία έθεσε μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με το ΤΑΙΠΕΔ έμμεσα ή άμεσα.

Κυριότερο αυτών, είναι το ζήτημα ότι ο κος Λαμπάκης πρότεινε την παραχώρηση στο Δήμο και άλλων τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα -πέραν της ήδη παραχωρηθείσας έκτασης των 43 στρεμμάτων. Διευκρίνισε βέβαια ο δήμαρχος ότι στόχος του δεν είναι να εμποδίσει τυχόν σχεδιασμούς, αλλά αυτό που ζητά είναι όσα τμήματα “περισσέψουν” εφόσον ολοκληρωθούν τα Master & Business Plans του λιμανιού και διαπιστωθεί ότι υπάρχουν εκτάσεις που θα μπορούσαν να δοθούν στο Δήμο ώστε να τις αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών.