Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη

Με κάθε επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Νικολάου, το πολιούχου της Αλεξανδρούπολης. Επ’ αφορμής της γιορτής του Αγίου προκλήθηκαν και συμμετείχαν στον εορτασμό ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Θεοφ. Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος.

Την παραμονή της γιορτής τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στη Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης, ενώ το πρωί της γιορτής τελέστηκε Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν πλήθος πιστών αλλά και εκπρόσωποι φορέων και αρχών.

Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρομους της πόλης και την παραλιακή λεωφόρο καθώς είναι ο προστάτης των ναυτικών.

Φέτος, στο πλαίσιο των εορτασμών της μνήμης του Αγίου Νικολάου, η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης έχει εντάξει και μία επιστημονική ημεριδα με τον τίτλο: «Άγιος Νικόλαος: Ένας διαχρονικός και σύγχρονος άγιος»

Στην Ημερίδα οι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα μιλήσουν για τον Άγιο Νικόλαο μέσα από τα υμνογραφικά κείμενα της Εκκλησίας μας και για την περιπέτεια του ιερού του λειψάνου, ενώ η Βυζαντινή Χορωδία των Ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς θα αποδώσει ύμνους της εορτής του Αγίου. Η ημερίδα θα γίνει σήμερα 6/12, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, στις 19.00 το απόγευμα