Αλεξανδρούπολη: To Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει το Βόλλευ του Εθνικού για να μην καταρρεύσει

Με το ποσό των 11.000 € θα ενισχύσει τον Εθνικό και συγκεκριμένα του τμήμα του Βόλλεϋ, το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, το οποίο πήρε τις θετικές ψήφους όλων των συμβούλων, η ομάδα βόλλεϋ βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή σε ο,τι αφορά τα οικονομικά της καθώς πρώην παίκτες της ομάδας κίνησαν νομική διαδικασία καταβολής των αμοιβών τους και αρκετοί ακόμη ενημέρωσαν με επιστολή τους ότι προτίθενται να κάνουν το ίδιο αν δεν υπάρξει σύντομα κάποια κίνηση στους λογαριασμούς τους.

Ως εκ τούτου η οικονομική ενίσχυση της ομάδας κρίθηκε επιβεβλημένη, αν και το θέμα απασχόλησε για αρκετή ώρα τη συνεδρίαση του σώματος και ακούστηκαν διάφορες απόψεις. Από την παράταξη “Δήμος και Δημότες” του Απ. Φωτιάδη διατυπώθηκε η άποψη ότι καλό θα ήταν να προσκομίζονταν και οι οικονομικοί ισολογισμοί της ομάδας -πλην όμως επισημάνθηκε ότι αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου να το ελέγξει, ενώ ο Απόστολος Φωτιάδης τόνισε ότι υπάρχουν αρμόδια όργανα που μπορούν να το πράξουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι και ο αθλητισμός πλέον έχει πέσει θύμα του καπιταλισμού, αφού η ομάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσει, ενώ από τον Παύλο Μιχαηλίδη διατυπώθηκε η άποψη ότι θα ήταν ορθότερο αν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση παρευρισκόταν και κάποιο από τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΑΠ Εθνικός.

Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε και τη χορήγηση ενός ποσού της τάξης των 5.000 € συνολικά προς τον ΜΓΣ Εθνικός ως ενίσχυση για την κυκλοφορία επετειακού λευκώματος επ’ αφορμής της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του.