Η Εγνατία Οδός Α.Ε. συνεδρίασε για τα διόδια στο Αρδάνιο

Στη Διαύγεια δημοσιεύτηκε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού, το οποίο συνεδρίασε στις 28 Νοεμβρίου, σχετικά με το θέμα της κατασκευής διοδίων στο Αρδάνιο του Έβρου, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Γνωμη”.

Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο της εταιρίας, σχετικά με τον σταθμό διοδίων στο Αρδάνιο, επισημαίνεται ότι το ΔΣ αποφασίζει ομόφωνα «την κατασκευή, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Αριθμ. ΔΝΣγ/ΦΝ 393 (ΦΕΚ 1867 Β/29-05-2017) του μετωπικού σταθμού διοδίων Αρδανίου επί του αυτοκινητοδρόμου «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ», στο οδικό τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου κόμβου ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και του Ανισόπεδου Κόμβου Αρδανίου με έξι (6) λωρίδες διοδίων», όπως και μίας σειράς πλευρικών σταθμών του αυτοκινητοδρόμου, με 2 στη θέση «ΒΙΠΕ Κομοτηνης/Φυλακα» και 2 στη θέση «Μέστη».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «ο προϋπολογισμός των εργασιών κατασκευής των ως άνω σταθμών διοδίων ανέρχεται ως έγγιστα, στο ύψος των 22.800.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ). Ο Κύριος του Εργου μπορεί να ενεργοποιήσει το δικαίωμα προαίρεσης για κάποιους μόνο εκ των σταθμών διοδίων (για την περίπτωση που δεν ωριμάζουν αδειοδοτικά/μελετητικά όλοι με τον ίδιο ρυθμό). Η διάρκεια της σύμβασης προβλέπεται σε 6 μήνες».

Βέβαια το αν, πότε και πως θα λειτουργήσει και αυτός ο σταθμός είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο θα απασχολήσει την κοινή γνώμη στο μέλλον. Να θυμισουμε πάντως ότι και τα διόδια της Μέστης, παρά το γεγονός ότι κατασκευάστηκαν εντός της ορισμένης προσθεσμίας, δεν εχουν λειτουργήσει ακόμη.