Αυτό είναι το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν σε Αθήνα και Κομοτηνή

Με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη θα ξεκινησει η επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Τούρκος Πρόεδρος θα φτάσει στην Αθήνα στις 11 το πρωί της Πέμπτης και μετά την κατάθεση του στεφάνου, θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατόπιν, θα συναντηθεί στο Μεγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά το πέρας τις οποίας θα γίνουν κοινές δηλώσεις.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Προσευχή στο τζαμί Κιρμαχαλέ της Κομοτηνής

Το πρωί της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου, ο Τούρκος Πρόεδρος θα συνεχίσει τις επαφές του στην Αθήνα και μετά το πέρας αυτών θα ταξιδέψει αεροπορικώς για τη Θράκη. Η πτήση του θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και αμέσως θα φύγει για Κομοτηνή όπου ο πρώτος του σταθμος θα είναι το τζαμί Κιρμαχαλέ για την προσευχή της Παρασκευής (σ.σ. αρχικά ο σχεδιασμός προέβλεπε προσευχή του Προέδρου στο Εσκί Τζαμί, αλλά τελικώς άλλαξε).

Μετά την προσευχή, ο Ερντογάν θα εχει συναντήσεις με φορείς της μειονότητας στο Τουρκικό Προξενείο.