Ο Ισίδωρος Ζουργός παρουσίασε το βιβλίο του στην Αλεξανδρούπολη και μίλησε στο “R”

Στην Αλεξανδρούπολη και το Ιστορικό Μουσείο βρέθηκε ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός, για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, που τιτλοφορείται “Λίγες και μία Νύχτες”.

Και αυτό, όπως και τα προηγούμενα επτά του ίδιου, αντλεί τη θεματολογία του από την ιστορία. Εν προκειμένω το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο τοποθετείται η πλοκή του βιβλίου είναι η Θεσσαλονίκη του 1909 (τουτέστιν προ της απελευθέρωσης) και ο τόπος είναι μία συνοικία της πόλης, η οποία δεν υπάρχει πια, αλλά και ένα κτίριο ορόσημο μέχρι και σήμερα.

“Οι ‘Λίγες και μία νύχτες’ είναι μία συνομιλία με τις ‘Χίλιες και μία νύχτες'” λέει ο συγγραφέας στο “R”, που τον εντόπισε το βιβλιοπωλείο “Ελευθερουδάκης – Φωτεινή Σκαρλακίδου” στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο οργάνωσε και την παρουσίαση του βιβλίου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο “R” ο κος Ζουργός μιλάει για το νέο του βιβλίο, για τον τρόπο που χειρίζεται την Ιστορία για να αντλήσει τα θέματά του, αλλά και για τη σχέση που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ανάμεσα στη συγγραφή και την Παιδαγωγική, μιας και έχει θητεύσει ως δάσκαλος επί 30 χρόνια.