Ο Αβραμόπουλος εγκωμιάζει την Τουρκία για τη διαχείριση του προσφυγικού

Τη φιλοξενία που παρέχει η Τουρκία στους πρόσφυγες του συριακού εμφυλίου εξήρε ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος από την 8η Σύνοδο του Βοσπόρου που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων anadolu, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είπε: “Θα ήθελα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επαινέσω και να συγχαρώ την Τουρκία για την εξαιρετική φιλοξενία και την πολύ μεγάλη ανθρωπιά που έχει δείξει σε αυτούς τους απεγνωσμένους ανθρώπους (εν. τους Σύρους πρόσφυγες)”

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο,  Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι η μετανάστευση δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, ούτε ιταλικό, ούτε συριακό, ούτε τουρκικό, αλλά έχει λάβει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε ως αποδοτική και τη Συμφωνία Τουρκίας – Ε.Ε. που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2016 και κατά την εκτίμησή του έχει μειώσει τις προσφυγικές ροές και εξαιτίας της εφαρμογής της έχουν σωθεί πολλές ανθρώπινες ζωές. Η ίδια συμφωνία προβλέπει την οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας με ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 6 δις ευρώ.

Στην ίδια Σύνοδο, ο Επίτροπος σχολίασε και την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν στην Ελλάδα για να πει ότι “οι επισκέψεις αυτές θα έπρεπε να αποτελούν επισκέψεις ρουτίνας. Ελλάδα και Τουρκία, και πρωτίστως, Ευρώπη και Τουρκία έχουν μακραίωνη ιστορία και έχουν μοιραστεί εποχές ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά και συγκρούσεων. Το μέλλον μας εξακολουθεί να είναι αλληλένδετο”, όπως αναφέρει το real.gr.