Δήμος Κομοτηνής: Τρεις δημοτικές παρατάξεις ζητούν αναβολή της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Τρίτης

Με τη σύμφωνη γνώμη τριών Δημοτικών Παρατάξεων («ΠΟΛΗτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ» «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και «Εμείς.. η πόλη»)  και των επικεφαλής αυτών, ζητήθηκε από την επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Εμείς.. η πόλη”, κα Καζάκου η αναβολή και ο ορισμός νέας ημερομηνίας των συνεδριάσεων του Δ.Σ. που είχαν ορισθεί στις 28/11 καθώς ούτε ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία είναι επαρκής, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι επαρκώς ενημερωμένοι.

Η επιστολή της κ. Καζάκου με αποδέκτες την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο της Κομοτηνής

 

Κομοτηνή 27/11/2017

Αγαπητή κα Πρόεδρε,

Κε Δήμαρχε,

 

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε την αναβολή των δυο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν ορισθεί για την Τρίτη 28 Νοεμβρίου καθώς πρόκειται για μια Ειδική Συνεδρίαση με θέμα συζήτησης την «Έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσεως της χρήσεως 1-1/31-12-2016 του Δήμου Κομοτηνής» και για μια δεύτερη Τακτική Συνεδρίαση που απαριθμεί τριάντα επτά θέματα.

Έχουμε δηλώσει στο παρελθόν και δημοσίως, (σύσσωμες οι Δημοτικές Παρατάξεις)   ότι είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε στην  σοβαρότητα και κρισιμότητα των θεμάτων που συζητιούνται όταν πρόκειται για πολλά θέματα και δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε οι υπηρεσίες είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτών των συνεδριάσεων καθώς ακόμη και σήμερα στις 27/11 μια μέρα πριν την συνεδρίαση (στις 10:00π.μ.) δεν είχαν καταχωρηθεί στο επίσημο σύστημα ενημέρωσης (e-meeting) η πλειοψηφία των εισηγήσεων των θεμάτων της τακτικής συνεδρίασης.

Σύμφωνα και με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να έχουμε έγκαιρη ενημέρωση προκειμένου να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με υπευθυνότητα στην άριστη μελέτη των θεμάτων. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος συνεδρίασης του Δημόσιου αυτού Οργάνου,  υποβαθμίζει τόσο το ρόλο αυτού όσο και των μελών του.

Για το λόγο αυτό, σας παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την πρότασή μου περί αναβολής του Δ.Σ. και ορισμού νέας ημερομηνίας, με την οποία είναι απόλυτα σύμφωνοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κα Ελένη Λαφτσή και κος Κωνσταντίνος  Καραίσκος.

 

Με εκτίμηση

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Εμείς …η πόλη»

Καζάκου Φελίνα