Βροχές, βοριάδες και ομίχλες – Ο Χειμώνας στον Έβρο δηλώνει παρών

Περισσότερο χειμωνιάτικο θα γίνει στο σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες αρχής γενομένης από αύριο Δευτέρα 27/11. Συμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, από αύριο το βράδυ η θερμοκρασία θα πέσει στους 7-10 βαθμούς Κελσίου -για τον Έβρο μιλώντας- ενώ θα σημειωθούν και ισχυροί βοριάδες στο Θρακικό Πέλαγος.

Η επιδείνωση του καιρού αφορά όλη την Ελλάδα και τα φαινόμενα θα επικρατήσουν μέχρι την Τετάρτη οπότε το θερμόμετρο θα αρχίσει να ξανανεβαίνει, όμως ήδη ο Έβρος διανύει μία αρκετά δύσκολη περίοδο με τις ομίχλες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμη και στην Αλεξανδρούπολη.

Στο βορειότερο τμήμα του νομού, οι ομίχλες αυτή την περίοδο είναι ένα σύνηθες και επαναλαμβανόμενο -ετησίως- καιρικό φαινόμενο, όμως οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ήδη “αγανακτούν” στα social media από το γεγονός ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι σχεδόν κατεστραμμένο και χωρίς διαγράμμιση. Αυτή η κατάσταση μετατρέπει την οδήγηση αυτή την περίοδο σε “επικίνδυνη αποστολή”, αναφέρουν πολλοί.

Μεταφέρουμε ενδεικτικά ένα σχόλιο μιας κατοίκου σε οικισμό του δήμου Ορεστιάδας: “Όσοι οδηγούμε και μένουμε σε χωριά αυτή την εποχή με τις ομίχλες όχι μόνο ζοριζόμαστε αλλά θέτουμε καθημερινά τη ζωή μας σε κίνδυνο”