Αντιδράσεις για τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΕΥΥΠ για τη “μαύρη τρύπα” του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

“Απαράδεκτη” χαρακτηρίζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, αναφορικά με το οικονομικό σκάνδαλο που είχε ανακαλυφθεί στο ίδρυμα προ ενός ετους και τη “μαύρη τρύπα” των 440.000 €.

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος έγινε από εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, όμως ο κος Αδαμίδης σημείωσε ότι το πόρισμα αυτό αποτελεί μέρος της προανακριτικής διαδικασίας και ως εκ τούτου θα έπρεπε να παραμείνει απόρρητο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο ίδιος δεν έκανε κανένα σχόλιο επί του θέματος, αφού η νομική διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τον εντοπισμό μιας μαύρης τρύπας στα οικονομικά του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, η οποία είχε αποκαλυφθεί τον Φεβρουάριο του 2016 και αφορούσε οικονομικές ατασθαλίες που κατεγράφησαν στο διάστημα 2013-2016.

Αποφεύγουμε την αναδημοσίευση του πορίσματος από την εφημερίδα που το δημοσίευσε, σεβόμενοι ακριβώς το γεγονός ότι αυτό αποτελεί μέρος της προανακριτικής διαδικασίας. Πέραν τούτου, η ταμίας που εμπλέκεται στην υπόθεση είναι πλέον νεκρή και εφόσον το πόρισμα δεν δημοσιοποιήθηκε “επίσημα” και ούτε στην ολότητα του, δεν είναι αποδεκτή από εμάς η δημοσιοποίηση αποσπασμάτων που θίγουν υπολήψεις, χωρίς η δικαιοσύνη να έχει αποφανθεί αμετάκλητα.

Εν κατακλείδι, καταγράφουμε και τη θέση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης καθώς και της ΠΟΕΔΗΝ, που διά των εκπροσώπων τους ζήτησαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να αποσυρθεί το συγκεκριμένο δημοσίευμα.