ΔΕΥΑΑ Αλεξανδρούπολης: “‘Επεσαν” οι υπογραφές για την αύξηση χωρητικότητας του υδροαταμιευτήρα

 

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την χρηματοδότηση της ΔΕΥΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης, για την υλοποίηση του σημαντικού έργου αύξησης της χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα!
Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΑ Μυτιληνός Ευάγγελος και ο Μιχαήλ Σκούλλος καθ. Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής κοινωφελούς εταιρείας με την επωνυμία «Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη» (“MIO/ECSDE”) υπέγραψαν ενώπιον συμβολαιογράφου Αθηνών συμβόλαιο δωρεάς προς την ΔΕΥΑΑ ποσού 886.600 ευρώ για την εκτέλεση από την ΔΕΥΑΑ του έργου «Προμήθεια – Εγκατάσταση Συστήματος Αύξησης Χωρητικότητας Ταμιευτήρα Φράγματος Διπόταμου – Αισύμης Αλεξανδρούπολης». Η δωρεά πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «Νερό στην πόλη» που υλοποιεί ο Οργανισμός Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από το «Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη».

Με την ολοκλήρωση του έργου και την αύξηση της χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα, η πόλη της Αλεξανδρούπολης δεν θα έχει πλέον πρόβλημα ποσοτικής επάρκειας νερού, σαν επίδραση της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα θα μπορούν να σχεδιασθούν έργα μεταφοράς επαρκούς ποσότητας νερού και προς τους οικισμούς Μάκρης- Δικέλλων- Μεσημβρίας, καθώς και προς τους οικισμούς της ΔΕ Φερών.

ΔΕΥΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης, πάντα δίπλα στον δημότη!!!

(δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΑ, αναρτηθέν στο λογαριασμό της Επιχείρησης στο facebook)