Στην τελευταία του κατοικία βρίσκεται πια ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Βαφείδης

 

Στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου έγινε η κηδεία του Εβρίτη ηθοποιού και σκηνοθέτη Βαγγέλη Βαφείδη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης 15/11 και ενώ βρισκόταν στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο Βαγγέλης Βαφείδης ήταν από τους πρωτεργάτες του Θεατρικού Εργαστηρίου Φερών, όμως λόγω της φύσης της δουλειάς του ταξίδευε ανά την Ελλάδα συμμετέχοντας σε θεατρικές ομάδες και θιάσους είτε ως σκηνοθέτης, είτε ως ηθοποιός.

Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει την σκηνοθετική καθοδήγηση της ομάδας “Θεατρική Απόπειρα” στην Αλεξανδρούπολη, με την οποία “πρόλαβε” να ανεβάσει δύο έργα – την “Πνιγμονή” του Δημήτρη Καρατζιά και την “Όπερα της Πεντάρας” του Μπέρτολντ Μπρεχτ.

Και οι δύο παραστάσεις απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές από το κοινό, ενώ το “R” είχε την τιμή να είναι χορηγός επικοινωνίας.

Ο σκηνοθέτης ανάμεσα στις ηθοποιούς του, στο φινάλε της πρεμιέρας της “Πνιγμονής”

Ο Βαγγέλης Βαφείδης είχε ανεβάσει με τη Θεατρική Απόπειρα είχε ανεβάσει και τρία μονόπρακτα του Τενεσί Ουίλλιαμς.

Επίσης είχε σκηνοθετήσει και τη μουσικοθεατρική παράσταση της ΕΠΟΦΕ «Ένας τόπος γεννιέται – από το Δεδέαγατς στην Αλεξανδρούπολη» που ήταν αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή της πόλης και συμμετείχαν πάνω από 15 σύλλογοι.

Ο Βαγγέλης Βαφείδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών και αντί αποχαιρετισμού, παραθέτουμε το σχολιο των μαθητών του από τη Θεατρικη Απόπειρα, στα social media

“Δάσκαλε, αυτά που τόσο απλόχερα μας δίδαξες να ξέρεις οτι κανένας μας δεν τα ξεχνάει.. θα τα κουβαλάμε μαζί μας πάντα εντός και εκτός σκηνής.. 
Εσυ να συνεχίσεις να μας κοιτάς με αυτά τα υπέροχα μάτια σου και εμείς θα συνεχίσουμε να σε κάνουμε περήφανο.. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. Με αγάπη, τα θεατρικά παιδιά σου…..”