Αλεξανδρούπολη: Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε από το Δ.Σ. να πει ΟΧΙ στην ΝΑΤΟϊκή βάση του λιμανιού

Την άρνηση της παράταξης της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης συνάντησε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, περί επικύρωσης ψηφίσματος για αρνητική στάση στη “σχεδιαζόμενη ΝΑΤΟϊκή βάση” στο λιμάνι της πόλης, όπως είπε η δημοτική σύμβουλος κα Νικη Δραμανίδου.

“Εμείς θεωρούμε επικίνδυνη όχι μόνο για το λαό της Αλεξανδρούπολης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής τη δημιουργία βάσης ΝΑΤΟϊκής στο λιμάνι μας” είπε χαρακτηριστικά η κα Δραμανίδου και αιτιολόγησε το αίτημα περί ψηφίσματος, λέγοντας ότι γενικά η Ελλάδα πρέπει να απέχει από το ΝΑΤΟ και συνδέοντας την κατάσταση με τον αγωγό ΤΑΡ και τα ενεργειακά πρότζεκτ που σχεδιάζονται εν γένει στην Αλεξανδρούπολη.

Αφού ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της η κα Δραμανίδου, η οποία είχε προοικονομήσει την τύχη που θα είχε το αίτημα λέγοντας “βέβαια η δημοτική αρχή έχει πάρει θέση”, άκουσε τον κο Λαμπάκη να λέει: “Είμαστε και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα συμφέροντα μας βρίσκονται μέσα εκεί, παρακαλώ η τοποθέτηση μου και η θέση της παράταξης μου, είναι όχι στο ψήφισμα αυτό”. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει η ΕΕΥΔΕ στις 17 Νοέμβρη 

Εν τω μεταξύ, η Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφεση και Ει­ρή­νη (ΕΕΔΥΕ), που έχει διοργανώσει ήδη μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη ζητώντας να μην γίνει ΝΑΤΟϊκή βάση στο λιμάνι, οργανώνει άλλη μία στις 17 Νοέμβρη.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 17 Νοέμβρη στις 17.30 μπροστά στο Δημαρχείο, με κεντρικό σύνθημα “ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών” και τα αιτήματα της είναι τα εξής:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του.
  • Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ.
  • Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών