“Ναι” στην αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου είπε ο Παύλος Πολάκης

Την πρόθεση του υπουργείου Υγείας για διαχωρισμό των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο κος Πολάκης αναφέρθηκε στην γενική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τα συγχωνευμένα νοσοκομεία, λέγοντας ότι αυτές οι συγχωνεύσεις είχαν γίνει το 2012, όμως πλέον αποδεικνύεται ότι κάποιες από αυτές δεν είναι τελικά λειτουργικές.

Ο Έβρος ανήκει στις περιοχές όπου η συγχώνευση των νοσοκομείων δεν έφερε αποτέλεσμα είπε ο κος Πολάκης για να καταλήξει ότι το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου θα είναι ανάμεσα στα 6-7 νοσοκομεία της χώρας που θα διαχωριστούν από τους οργανισμούς στους οποίους ανήκουν σήμερα.

Η ανακοίνωση της αυτονόμησης έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης που έκανε ο κος Πολάκης στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρουπολης, η οποία ξεκίνησε από το νεο Γραμμικό Επιταχυντή που λειτουργεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα σε συνέχεια της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Εκεί ο κος Πολάκης ενημερώθηκε ότι το νέο μηχάνημα παρέχει μεν ιατρικές υπηρεσίες στους καρινοπαθείς, οι οποίες είναι άριστες, αλλά είναι πολύ περισσότερο χρονοβόρο και ως εκ τούτου έχει μειωθεί ο αριθμός των εξυπηρετούμενων ασθενών. Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής της κλινικής και καθηγητής του ΔΠΘ Μιχάλης Κουκουράκης είπε ότι ο αριθμός των ασθενών που εξυπηρετούνται σε ημερήσια βάση έχει μειωθεί στους 15 από 40 που ήταν προηγουμένως.

Όλα αυτά βέβαια ο καθηγητής τα επεσήμανε όχι για να υποβαθμίσει τη σημασία του νέου Γραμμικού Επιταχυντή, αλλά για να καταδείξει την ανάγκη προμήθειας και ενός δεύτερου ώστε να εξυπηρετούνται το δυνατόν περισσότεροι καρκινοπαθείς που οι ακτινοβολίες αποτελούν μέρος της θεραπείας τους.

Ο υπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με μία σύντομη ομιλία στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και συζήτηση με τους παριστάμενους.

Εκεί, μεταξύ άλλων ο κος Πολάκης είπε ότι το πολιτικό και ιστορικό στοίχημα της κυβέρνησης είναι να φέρει πίσω τους γιατρούς που έχουν φύγει στο εξωτερικό δεδομένης της κατάστασης που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην Υγεία.