Αυτά είναι όσα “έφερε” στην Αλεξανδρούπολη ο Υπ Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής

Κομιστής της είδησης ότι υπερκεράστηκαν τα νομικά εμπόδια για την παραχώρηση των 45 στρεμμάτων της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στο δήμο Αλεξανδρούπολης, έγινε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η παραχώρηση θα γίνει τόσο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος, όσο και με το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά κυρίως λόγω της “λαϊκής απαίτησης” για την παραχώρηση του χώρου και με δεδομένο ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης διαθέτει τις πιστώσεις για να εκπονήσει εκεί έργα ανάπλασης και να παραδώσει το χώρο προς χρήση και τέρψη των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Επιπλέον, ο κος Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να πιέσει και να συνεργαστεί με το υπουργείου Υποδομών, ώστε το λιμάνι να συνδεθεί άρτια με τον σιδηρόδρομο ενώ ανακοίνωσε και τις νέες ρυθμίσεις που εισάγει νομοθετικά το υπουργείο Ναυτιλίας, αναφορικά με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των μικρών και πολύ μικρών νησιών (με πληθυσμό κάτω από 5.000 κατοίκους). Βέβαια, η ρύθμιση αυτή δεν λύνει άμεσα το υφιστάμενο πρόβλημα της Σαμοθράκης με την επικείμενη ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ, πλην όμως όπως διευκρίνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο Νατάσα Γκαρά για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει μία λύση υπό επεξεργασία η οποία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Για το τέλος, ο κος Κουρουμπλής άφησε την πολυσυζητημένη Λιμενική Ακαδημία για να εκφράσει την άποψη ότι θέλει αυτή  να γίνει στην περιφέρεια και όχι στην Αττική. Ο κος Κουρουμπλής επεσήμανε ότι πλέον η εισαγωγή σπουδαστών σε αυτήν θα γίνεται μέσω πανελληνίων εξετάσεων και ανέφερε ότι γίνει κατορθωτό να στελεχωθεί η δομή με εκπαιδευτικό προσωπικό, τότε θα συναινεσει απόλυτα στην ανέγερσή της στην Αλεξανδρούπολη.

Υποδεχόμενος τις εξαγγελίες, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης χαρακτήρισε “φίλο” τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και εξήγησε για πολλοστή φορά ότι η υποδομή για την υποδοχή της Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη είναι έτοιμη, ενώ υπάρχει και η δέσμευση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης περί υποστήριξής της σε εκπαιδευτικό προσωπικό και όχι μόνο.

Η συνάντηση του κου Κουρουμπλή με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης έκλεισε με τη “δέσμευση” του Βαγγέλη Λαμπάκη ότι θα καλέσει τον κο Κουρουμπλή στα εγκαίνια των έργων της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης, με τον υπουργό να εκφράζει την πικρία του -εν είδει αστεϊσμού- από το γεγονός ότι δεν προσεκλήθη στα εγκαίνια του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, παρά το γεγονός ότι η έγκριση της κατασκευής του φέρει και τη δική του υπογραφή.

Νωρίτερα από τη συνάντηση με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ο κος Κουρουμπλής είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Σαμοθράκης Θανάση Βιτσα από τον οποίο ενημερώθηκε εκτενέστερα για τα προβλήματα του νησιού.