“Μεγαλώνει” η ζώνη ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου

Τη διεύρυνση της ζώνης ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων από την Αλεξανδρούπολη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Φορέων Διαχείρισης Βιστωνίδας, Δαδιάς και Δέλτα Έβρου, ο υπουργός τους ενημέρωσε για τις αλλαγές επί τα βελτίω που θα επιφέρει το νέο σχετικό νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή.

“Οι «φορείς της φύσης» στη χώρα μας δυστυχώς ήταν σε μία πολύ μεγάλη εκκρεμότητα, σε ένα μετέωρο βήμα και χρειάστηκε για δύο χρόνια να τους δοθεί  «τεχνητή αναπνοή» από το Πράσινο Ταμείο. Τώρα πλέον εντάσσονται στο δημόσιο προϋπολογισμό και υπάρχει και μία περίοδος μεταβατικών συμβάσεων των εργαζομένων, έτσι ώστε να ενισχυθεί και να υποστηριχθεί και η εργασία στους φορείς αυτούς”, σημείωσε ο κος Φάμελλος, ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης του επεσήμανε ότι “συζητήσαμε με τις διοικήσεις και για τα θέματα αρμοδιοτήτων και για τη διεύρυνση των περιοχών ευθύνης, διότι στο φορέα του Δέλτα του Έβρου, υπάρχει πρόταση να περιληφθεί η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και η Σαμοθράκη, ενώ στον αντίστοιχο φορέα του Νέστου και της  Βιστωνίδας θα περιληφθεί η περιοχή της Θάσου”