Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για τη Σαμοθράκη

 

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και ένα σημαντικό ποσό, το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες, πέρασε στην ιστορία η εκδήλωση στήριξης της πληγείσας από τη θεομηνία της 25ης Σεπτεμβρίου, Σαμοθράκης.

Η πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που έγινε στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή 10/11 ανήκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγνάντιας “Άγιος Γεώργιος” και την πρόεδρο του Ελένη Ιντζεπελίδου, που κατάφερε να κινητοποιήσει  μία σειρά άλλων συλλόγων και φορέων και όλοι μαζί να συγκεντρώσουν χρήματα για το νησί, αλλά κυρίως να αποδείξουν στην πράξη ότι η ισχύς βρίσκεται στην ενότητα.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβαν η Σαμοθρακίτισσα μουσικοσυνθέτις Ζωή Τηγανούρια, που ταξίδεψε από την Αθήνα ειδικά γι’ αυτό το σκοπό και το μουσικό σχήμα από την Αλεξανδρούπολη ΣΟΛΑΤΡΕΙΣ.

Τόσο η Ζωή με το ακορντεόν της, όσο και οι ΣΟΛΑΤΡΕΙΣ οδήγησαν το κοινό σε όμορφα μουσικά μονοπάτια, ενώ από τις καλύτερες στιγμές ήταν η εκτέλεση του τραγουδιού “Σαμοθράκης Βήμα” τη μουσική του οποίου έχει συνθέσει η Ζωή Τηγανούρια, σε στίχους του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου που ήταν και παρών στην εκδήλωση.

Όλοι όσοι συνετέλεσαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν αφιλοκερδώς, ενώ στην Αλεξανδρούπολη ταξίδεψαν και εκπρόσωποι πολλών συλλόγων από το βόρειο Έβρο που συνέδραμαν στη συλλογή των χρημάτων.