Στις 17/11 ο “Μαραθώνιος Ζωής” της ΕΠΟΦΕ για τη Σαμοθράκη

Εξήντα ένας πολιτιστικοί, κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις υπό την αιγίδα της ΕΠΟΦΕ προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το νησί της Σαμοθράκης και τις ζημιές που υπέστη αυτό από την θεομηνία της 25ης Σεπτεμβρίου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αποκατάσταση του Κέντρου Υγείας του νησιού, το ισόγειο του οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη θεομηνία, ενω η πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή του “Μαραθωνίου” ανήκει στον Σύλλογο Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου “η Νίκη της Σαμοθράκης” και χαίρει της απόλυτης στήριξης της ΕΠΟΦΕ, που ανέλαβε να συντονίσει και να οργανώσει τους συμμετέχοντες συλλόγους.

Άλλωστε, ο συγκεκριμένος “Μαραθώνιος” είναι ο τρίτος που διοργανώνει η ΕΠΟΦΕ και φυσικά και οι προηγούμενοι δύο είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης και θα διαρκέσει μέχρι τις 22.00 το βράδυ, με τους συμμετέχοντες συλλόγους να παρουσιάζουν ολιγόλεπτα προγράμματα βάσει του αντικειμένου τους.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν, ωστόσο στο Δημοτικό Θέατρο θα πωλούνται κουπόνια της τάξης του ενός και των πέντε ευρώ, προς ενίσχυση του νησιού, ενώ αντίστοιχα κουπόνια θα διακινηθούν και από τους συμμετέχοντες συλλόγους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία και με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει συστήσει και τριμελή επιτροπή διαχείρισης των δωρεών που φτάνουν και αφορούν τη Σαμοθράκη, έτσι ώστε και τα χρήματα που προσφέρονται να διασφαλίζονται, αλλά κυρίως να μην γίνονται “διπλές” ή “τριπλές” δωρέες για την ίδια ανάγκη.

Όλες τις λεπτομέρειες για την επικείμενη εκδήλωση έδωσαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Σαμοθρακιτών, ο πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ και ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, Κατερίνα Μπέρδου, Δημήτρης Κελεμίδης και Δημήτρης Αδαμίδης αντίστοιχα.