Search
Close this search box.
Το πλήρες πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που φέρνει στη Θράκη ένα μίνι-υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό

Ένα μικρό υπουργικό συμβούλιο έρχεται στη Ροδόπη -αλλά όχι μόνο- το διήμερο 13-14 Νοεμβρίου για τη διεξαγωγή του 6ου (από τα 13) Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διοργανώνει η κυβέρνηση στην Κομοτηνή.

Στόχος των 13 αυτών συνεδρίων που θα γίνουν από ένα σε κάθε Περιφέρεια της χώρας είναι  η καταγραφή των αναγκών, αλλά και των αναπτυξιακών προοπτικών κάθε τόπου προκειμένου να καταρτιστεί το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

Το Συνέδριο που αφορά την Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου στις 14.00 στο ξενοδοχείο Chris & Eve στην Κομοτηνή και θα ολοκληρωθεί στις 19.30 το απόγευμα της επόμενης μέρας με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που θα έρθουν για το Συνέδριο δεν θα μείνουν μόνο στην Κομοτηνή, αλλά θα περιοδεύσουν και στους άλλους νομούς της Θράκης. Ήδη το πρόγραμμα του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει ανακοινωθεί και περιλαμβάνει επίσκεψη στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης και τη Σαμοθράκη, ενώ θεωρείται βέβαιο πως δεν θα είναι ο μοναδικός κυβερνητικός που θα επισκεφτεί τον Έβρο.

Και το συνέδριο αυτό καθαυτό όμως αναμένεται να είναι πολύ “γεμάτο” κάτι που φαίνεται βέβαιο αν κρίνει κανείς από το πρόγραμμα, το οποίο βλέπετε εδώ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Αντιδράσεις από το Πρωτοβάθμια Σωματεία Καβάλας, Δράμας & Έβρου

Αντιδράσεις για το Συνέδριο από τα Δ.Σ των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Δράμας & Έβρου της ΠΑΜΘ, που εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων, τα εξής:

“[…]  Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση!!!. Διεκδικούμε :

 Εξαίρεση της περιοχής μας (και των νησιωτικών) από τον περιορισμό προσλήψεων.
 Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Παιδεία για όλους. Κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της μισθολογικής μας εξέλιξης, πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα,
 Διατήρηση επιδόματος παραμεθορίου και επαναφορά οικονομικών κινήτρων, προκειμένου να θέλουν να παραμείνουν οι νυν εργαζόμενοι στην περιοχή και να προσελκυστούν υπάλληλοι κι από άλλες περιοχές της Χώρας (κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη).
 Άμεση και ευνοϊκή ρύθμιση των στεγαστικών Δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων για όσους υπαλλήλους υπηρετούν στην παραμεθόριο και νησιωτικές περιοχές, καθώς και για όσους μετατεθούν οικειοθελώς σε αυτές.
 Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης, που υπηρετεί αντεργατικούς – αντιλαϊκούς σκοπούς
 Την χωρίς επιβάρυνση (διόδια) μετακίνηση των κατοίκων της Περιφέρειας
 Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
 Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Οι Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Υπαλλήλων των Π.Ε. της Π.Α.Μ.Θ.

Δράμας, Έβρου και Καβάλας: Στέργιος Ηλιόπουλος, Δημήτριος Παγωνίδης, Φιλιππία Κοχλιαρίδου”