Ξανά στο πρόσκηνιο το αίτημα για Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί την Τρίτη 14 Νοεμβρίου ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, Βαγγέλη Λαμπάκη και Θανάση Βίτσα αντίστοιχα.

Η συνάντηση θα είναι κοινή με τους δύο δημάρχους και το βασικό θέμα της ατζέντας θα είναι η γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Μυτιλήνη με τους δύο δημάρχους να υπερασπίζονται την άποψη ότι αυτή πρέπει  να είναι μόνιμη και όχι να λειτουργήσει δοκιμαστικά για ένα τρίμηνο και εν συνεχεία να αποφασιστεί ή όχι η συνέχισή της.

Όλα αυτά βέβαια με φόντο την επικείμενη δίμηνη διακοπή των δρομολογίων του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ, που είναι το μοναδικό καράβι που εκτελεί δρομολόγιο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, και ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμη το πλοίο που θα καλύψει το κενό της απουσίας του.

Επιπλέον, ο κος Λαμπάκης θα θέσει για άλλη μία φορά το αίτημα για δημιουργία και λειτουργια στην Αλεξανδρούπολη Λιμενικής Ακαδημίας, παρά το γεγονός ότι στο προσφάτως ανακοινωθέν σχέδιο νόμου δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.

Βασικό επιχείρημα του κου Λαμπάκη θα είναι η ύπαρξη της από χρόνια παραχωρηθείσας έκτασης εντός του δήμου Αλεξανδρούπολης για την λειτουργία της Ακαδημίας, αλλά και το γεγονός ότι η περιοχή πληροί προϋποθέσεις φιλοξενίας μίας τέτοιας δομής, ούσα το θαλάσσιο σύνορο με την Τουρκία η οποία κατά τις δηλώσεις του κου Λαμπάκη επιδεικνύει “μιλιταριστική συμπεριφορά σε αυτά εδώ τα ματωμένα σύνορα”.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του: