Αν. Δημοσχάκης: “Πότε θα πάρουν τα λεφτά τους οι στρατιωτικοί;”

Το θέμα της καθυστέρησης στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου στις Ένοπλες Δυνάμεις θίγει με ερώτηση που συνυπογράφει με το  Βασίλη Κικίλιας ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνεται ότι “το νέο μισθολόγιο, το οποίο αν και έχει θεσπιστεί με τον Ν. 4472/2017 με έναρξη ισχύος την 01-01-2017 ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί.

Παράλληλα, δεν έχει χορηγηθεί ούτε η ειδική αποζημίωση για νυχτερινή απασχόληση, αλλά ούτε και το επίδομα «παραμεθορίου», όπως προβλέπονται με τον παραπάνω Νόμο, παρατείνοντας έτσι την αβεβαιότητα των στελεχών  των Ε Δ αφενός για τον χρόνο εφαρμογής του νέου μισθολογίου και αφετέρου για το εάν θα επιφέρει αυτό μειώσεις στις καθαρές αποδοχές τους”

Η ερώτηση που απευθύνεται προφανώς στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ειναι η εξής:

  1. Πότε ακριβώς και με ποιού μήνα μισθοδοσία θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο, που θεσπίστηκε με τον Ν.4472/2017;
  2. Πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η χορήγηση του επιδόματος «παραμεθορίου» για τα στελέχη των ΕΔ, της παρ.Ε του άρθρου 127 του υπόψη νόμου;
  3. Πότε, σε ποια στελέχη και με ποια ακριβώς διαδικασία θα ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της ειδικής αποζημίωσης για νυκτερινή απασχόληση, της παρ.Δβ του άρθρου 127, επίσης του υπόψη νόμου;