Και όμως, στην Αλεξανδρούπολη νοικιάζεις σπίτι (και) με εισοδηματικά κριτήρια

Σημαντικό ρόλο παίζει τελικά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αλεξανδρούπολη ο επαγγελματικός προσανατολισμός των επίδοξων ενοικιαστών τους, όπως λέει  στο “R” και η πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών κα Αγγελική Γκρασνέλη.

Ζητήσαμε την άποψη της κας Γκρασνέλη κατόπιν καταγγελίας που έφτασε στο “R” από ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος δεν μπορεί να νοικιάσει σπίτι καθώς δεν είναι δημόσιος υπάλληλος ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η σύζυγός του που τυγχάνει να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, παρά τις συνεχείς αναζητήσεις τους, ακόμη και μέσω μεσιτικών γραφείων.

Η κα Γκρασνέλη είπε ότι θα έπρεπε να υπάρχει νομικό πλαίσιο που να ορίζει τα δικαιώματα ενοικιαστών και ιδιοκτητών, πλην όμως αυτό δεν υπάρχει και σε “ανθρώπινο” επίπεδο είναι λογικό μέχρι ενα βαθμό οι ιδιοκτήτες να επιθυμούν ή όχι την ενοικίαση του ακινητου τους σε ενοικιαστές με βάση τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Πάντως, σημείωσε ότι πλέον υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που ζητούν συγκεκριμένα πράγματα από τους μεσίτες στους οποίους δίνουν τα ακίνητά τους για να τα διαχειριστούν. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται για παράδειγμα η διάθεση αποκλειστικά σε φοιτητές ή και ο “όρος” το ακίνητο να μην παραχωρηθεί σε ιδιωτικό υπάλληλο.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της: