Το ακριβές πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η εκλογική διαδικασία (και) στον Έβρο για την ανάδειξη αρχηγού στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, περιέγραψαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, οι εκπρόσωποι των συνιστωσών που θα τον αποτελούν.
Στο Νομό Έβρο θα στηθούν 13 κάλπες σε δέκα εκλογικά κέντρα από την Ορεστιάδα μέχρι και τη Σαμοθράκη (σε κάποια κέντρα οι κάλπες θα είναι διπλές) οι οποίες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι πολίτες στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας, ανεξάρτητα από τον τόπο που θα βρίσκονται κατά την ημέρα των Εκλογών (π.χ. ένας δημότης Κοζάνης, μπορεί να ψηφίσει στην Αλεξανδρούπολη)
Για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο του και να καταβάλλει το αντίτιμο των 3 ευρώ. Η καταβολή αντιτίμου ισχύει μόνο για την πρώτη Κυριακή, ενώ στον δεύτερο γύρο μπορούν να ψηφίσουν μόνο οσοι είχαν συμμετάσχει στον πρώτο.
Οι αιτήσεις που θα συμπληρώνουν οι ψηφοφόροι για να συμμετέχουν στη διαδικασία, θα είναι δύο ειδών: θα μπορούν είτε να δηλώνουν ότι συμμετέχουν μόνο στην ψηφοφόρια, είτε ότι επιθυμούν εκτός από τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία να παραμείνουν και μέλη του νέου πολιτικού φορέα.
Χθες, Κυριακή 5/11 έγινε η δοκιμή του ηλεκτρονικού συστήματος με βάση το οποίο θα γίνει η ψηφοφορία και όπως είπε ο κος Φωτιαδης, ο οποίος είναι και ο εκλογικός αντιπρόσωπος της διαδικασίας για τον Έβρο, στην Περιφέρεια ΑΜΘ σημειώθηκαν τα λιγότερα προβλήματα.
Οι έως τώρα εκτιμήσεις αναφέρουν ότι σε διάστημα μίας ώρας από το κλείσιμο της κάλπης θα υπάρχουν και αποτελέσματα, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.
“Πάνω από 2.000 άτομα θα είναι επιτυχία και πάνω από 3.000 θα ειναι θρίαμβος για το νομό” σχολίασε ο κος Φωτιάδης, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό αποτελεί προσωπική του εκτίμηση, ενώ λίγο νωρίτερα ο κος Παναγούτσος που πρόσκειται στην Δημοκρατική Αριστερά, είχε καλέσει τον κόσμο που δεν εκφράζεται από το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ να δηλώσει το παρών στη διαδικασία ψηφίζοντας τον άνθρωπο που θεωρεί καταλληλότερο να ηγηθεί του νέου πολιτικού φορέα που φιλοδοξεί να καλύψει το πολιτικό “κενό” του κέντροαριστερού χώρου στην Ελλάδα, με απώτερο στόχο φυσικά την ανάδειξη του σε δεύτερη πολιτική δύναμη στις επόμενες εθνικές εκλογές.