Σαμοθράκη: Φεύγει αύριο το ΣΑΟΣ ΙΙ και ακόμα δεν έχει βρεθεί πλοίο για αντικατάσταση

Ξεκινά από αύριο 6/11 η δίμηνη διακοπή των δρομολογίων του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ από και προς τη Σαμοθράκη, προκειμένου αυτό να υποβληθεί σε μία σειρά απαιτούμενων επισκευών, όμως το ζήτημα είναι ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί οχηματαγωγό πλοίο που θα το αντικαταστήσει στη γραμμή.

Αυτό τουλάχιστον δηλώνει ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε και με την οποία ενημερώνει για όλη την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το θέμα της ακινησίας του ΣΑΟΣ ΙΙ. Στην ίδια ανακοίνωση ο κος Βίτσας αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως ο δήμος ζήτησε την αναβολή της έναρξης της ακινησίας του πλοίου για μία εβδομάδα, η πλοιοκτήτρια εταιρία απάντησε ότι αυτό είναι γραφειοκρατικά δύσκολο να γίνει.

Η ανακοίνωση του κου Βίτσα έχει ως εξής: 

Στο θέμα της αντικατάστασης του ΣΑΟΣ ΙΙ κατά την ακινησία που ξεκινάει από αύριο, η κατάσταση μέχρι αυτή τη στιγμή Κυριακή μεσημέρι έχει ως εξής:

  1. Μέχρι σήμερα Κυριακή 5/11/2017 δεν έχει βρεθεί λύση.
  2. Οι επαφές του Δημάρχου με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, γενικό γραμματέα, Υφυπουργό και Υπουργό πραγματοποιούνται από την αρχή της γνωστοποίησης της ημερομηνίας της ακινησίας σε καθημερινή βάση.
  3. Το Υπουργείο προσπαθεί να βρει λύση αναζητώντας πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ, κάτι που μέχρι σήμερα δεν απέδωσε. Η επικοινωνία θα συνεχιστεί και αύριο Δευτέρα με πιθανότητα καλύτερης είδησης.
  4. Ο Δήμος Σαμοθράκης εχθές το βράδυ με επείγουσα γραπτή επικοινωνία ζήτησε από την εταιρεία SAOS FERRIES να αναβάλλει κατά μια τουλάχιστον εβδομάδα την ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ. Ωστόσο το θέμα για την εταιρεία είναι περίπλοκο για λόγους ασφάλειας και προγραμματισμού, όπως απάντησε εκπρόσωπός της.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία για το Δήμο είναι ότι χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων οι αντοχές μας θα εξαντληθούν πολύ σύντομα.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε όλες τις κατευθύνσεις και όσο χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα και θα λυθεί.