Ο Γιώργος Καμίνης είπε από την Αλεξανδρούπολη ότι πιστεύει στους ηγέτες και όχι στους αρχηγούς

Διήμερη περιοδεία στη Θράκη που άρχισε και τελείωσε στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προωθώντας την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα που δημιουργείται στην Κεντροαριστερά.

Αν και είναι ένας εκ των εννέα μνηστήρων της θέσης, ο κος Καμίνης πιστεύει ότι εκ των διεκδικητών έχουν ξεχωρίσει τέσσερις υποψήφιοι και αυτός ο αριθμός λογίζεται ως απόλυτα λογικός δεδομένου του μεγέθους της πολιτικής παράταξης που επιχειρείται να δημιουργηθεί.

Από την άλλη πλευρά και παρουσιάζοντας εαυτόν στα ΜΜΕ -και άρα στο κοινό- επικαλέστηκε το βιογραφικό του και διατύπωσε την άποψη ότι ο ίδιος δεν πιστεύει σε αρχηγούς αλλά σε ηγέτες και εν τέλει την εκτίμηση ότι και η πολιτική ζωή πρέπει να απαλλαγεί από την “πυραμιδωτή διοίκηση” και να περάσει σε ένα μοντέλο διοίκησης μέσω δικτύων – κάτι που θα φέρει και τους νέους πιο κοντά στην πολιτική.

Προερχόμενος από μία περιοδεία που κάλυψε σχεδον ολη την ελληνική επικράτεια, ο δήμαρχος Αθηναίων διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι η φυγή των νέων στο εξωτερικό και επικαλούμενος αριθμητικά στοιχεία εκτίμησε ότι οι Έλληνες “μετανάστες” της κρίσης αριθμούν περί το μισό εκατομμύριο άτομα.

Ως εκ τούτου, ο κος Καμίνης είπε ότι βασική στόχευση του πολιτικού συστήματος εν γένει πρέπει να είναι η επούλωση της συγκεκριμένης πληγής, για την οποία ο υπό σύσταση φορέας έχει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων και θα τις παρουσίασει εν καιρώ και αφού φυσικά αποκτήσει ηγέτη και υπόσταση.

Σημείωσε δε ο κος Καμίνης ότι παρά τις εννέα υποψηφιότητες της θέσης του προέδρου του νέου φορέα, η σύγκλιση των απόψεων μεταξύ των υποψηφίων είναι προφανής και αυτό φυσικά ανάγεται στα θετικά σημεία όλης αυτής της διαδικασίας.