Search
Close this search box.
Την ανέγερση νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού

Κομιστής μιας πολύ ευχάριστης είδησης για την Αλεξανδρούπολη απεδείχθη τελικά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Έβρο το διήμερο 3 & 4 Νοεμβρίου, ανακοινώνοντας την ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου διεθνών προδιαγραφών στην πόλη.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο κος Βασιλειάδης συνομιλήσε τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, όσο και με τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης για να διαπιστώσει την κοινή τους αγωνία για την κατασκευή της συγκεκριμένης αθλητικής δομής για την οποία η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είχε εξασφαλίσει το ποσό των 3.8 εκατομμυρίων €, επί Γιώργου Παυλίδη – κάτι το οποίο είχε γίνει σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη.

Αν και ο κος Βασιλειάδης γνώριζε, άκουσε για μία ακόμη φορά από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν επαρκεί για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου διεθνών προδιαγραφών, δεσμευόμενος να ζητήσει από τις τεχνικές του υπηρεσίες την εύρεση της χρυσής τομής, ώστε και το γυμναστήριο να γίνει, αλλά και το υπουργείο να μην αναγκαστεί να δώσει επιπλέον -ή έστω πολλά επιπλέον- χρήματα, δεδομένης της οικονομικής στενότητας που διέπει όλη τη χώρα.

Εν τέλει, η χρυσή τομή βρέθηκε, είπε ο κος Βασιλειάδης και το νέο κλειστό γυμναστήριο θα γίνει, αφού γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στην μελέτη, ώστε αυτή να “κουμπώνει” στο ποσό των 3.8 εκ ευρώ, αλλά ακόμη και αν χρειαστούν επιπλέον χρήματα ο κος Βασιλειάδης δεσμεύτηκε ότι αυτά θα διατεθούν απο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η ανακοίνωση της είδησης έγινε από τον υπουργό στη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση των 90 χρόνων λειτουργίας του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου “Εθνικός” και μάλιστα με ένα εύσχημο τρόπο, το οποίο μπορείτε να δείτε στο βίντεο:

Η περιοδεία του κου Βασιλειάδη στον Έβρο

Πέρα από την Αλεξανδρούπολη, ο κος Βασιλειάδης περιόδευσε σε όλο τον ηπειρωτικό Έβρο καταγράφοντας τις ανάγκες που υπάρχουν αναφορικά πάντα με τις αθλητικές υποδομές.

Στην Ορεστιάδα η κατάσταση είναι σχετικά καλή, είπε ο υφυπουργός επισημαίνοντας μία σειρά παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης μαζί με ένα γήπεδο τένις τύπου “μπαλόνι”.

Η εικόνα του Διδυμοτείχου είναι απογοητευτική, παρατήρησε ο κος Βασιλειάδης καθώς η παρέμβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είναι σχεδόν απαγορευτική επειδή δεν υπάρχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς. “Μόλις λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και του γηπέδου και του κλειστού γυμναστηρίου, που χάνεται ανάμεσα στο δήμο και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα δούμε ποιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνει” τόνισε ο κος Βασιλειάδης, περιγράφοντας το Διδυμότειχο ως τον σαφέστερο αντικατοπτρισμό της κατάστασης που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που κινούνταν άναρχα και χωρίς σχέδιο με αποτέλεσμα σήμερα η κατάσταση να έχει φτάσει σε τέλμα.

Ο δήμος Σουφλίου προέταξε ωε κύρια ανάγκη την επισκευή της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου του, η οποία πλέον τείνει να γίνει επικίνδυνη ενώ για την Αλεξανδρούπολη, πέρα από το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, ο κος Βασιλειάδης διαπίστωσε ως ανάγκη και την ανέγερση του λεγόμενου “Σπιτιού της Ενόργανης”.

Το “Σπίτι της Ενόργανης” όμως είναι δεύτερη προτεραιότητα είπε ο κος Βασιλειάδης και η ενίσχυση αυτής της προσπάθειας θα εξαρτηθεί από το αν η Γ.Γ. Αθλητισμού θα χρειαστεί τελικά να δώσει ή όχι χρήματα στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο.

Πέρα από το “Σπίτι της Γυμναστικής” οι υπόλοιπες παρεμβάσεις -εκτός του Κλειστού Γυμναστηρίου- αθροίζονται οικονομικά στο πόσο του 1.2 εκ € και αυτά τα χρήματα θα αντληθούν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ορίζοντα εκταμίευσης τα επόμενα δύο χρόνια. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι σύντομα θα εκταμιευθούν και 500.000 € για επισκευές στις αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα ποδοσφαίρου κατά κύριο λόγο) τω δήμων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου που υπέβαλαν εγκαίρως ώριμες μελέτες (360.000 € παίρνει η Αλεξανδρούπολη και 150.000 € το Διδυμότειχο).