«Τουρκικές» μειονότητες παντού βλέπει από τη Θράκη ο Τούρκος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης 2/11 έφτασε τελικά στην Κομοτηνή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου με πρώτο σταθμό το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η επονομαζόμενη Συμβουλευτικής Επιτροπή της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Ο Χακάν Τσαβούσογλου γεννήθηκε το 1972 στα Δειλινά του νομού Ροδόπης, όπου ζουν αρκετοί συγγενείς του και ενώ είπε ότι το ταξίδι του στην Ελλάδα λειτουργεί ως προπομπός του επικείμενου ταξιδιού του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν στην Ελλάδα, που επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καλής γειτονίας των δύο χωρών.

Μόνο που τα λεγόμενα αναίρεσαν εν τοις πράγμασι τον «σκοπό» της επίσκεψής του, αφού ο Τούρκος αξιωματούχος μίλησε ευθέως (κατά την πάγια τακτική της χώρας του) για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, που μάλιστα -κατά τον ίδιο- αριθμεί «145.000 Τούρκους Μουσουλμάνους». 

Επιπλέον, ο κος Τσαβούσογλου ανέφερε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» για να πει ότι και εκεί υπάρχει «τουρκική μειονότητα», όπως επίσης και στη Βουλγαρία και στο Κόσοβο. Και όλες αυτές οι μειονότητες «μοιράζονται την ίδια κακή μοίρα», αφού τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης από τις χώρες στις οποίες βρίσκονται – σύμφωνα πάντα με τον κο Τσαβούσογλου.

Πάντως, εάν τελικά ερθει στην Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν, αυτή η επίσκεψη θα είναι όντως «ιστορική» αφού η αντίστοιχη προηγούμενη είχε συμβεί το 1965 από το τότε Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Τζελάλ Μπαγιάρ.

info: πρακτορείο ειδήσεων anadolu