“Σκληρό παζάρι” για το νέο Κλειστό Γήπεδο της Αλεξανδρούπολης – 500.000 € στον Έβρο για αθλητικές υποδομές

Σε ένα πολιτικό μπρα ντε φερ εξελίχθηκε τελικά η συνάντηση του δημαρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, που περιοδεύει στον Έβρο και τη Ροδόπη, σήμερα (2/11) και αύριο.

Στο τραπέζι της συζήτησης το νέο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο ο δήμος το προϋπολογίζει περίπου στα 7 εκ ευρώ, με τον υφυπουργό να απαντά ότι τα οικονομικά του υπουργείου “είναι στα κόκκινα” και η δαπάνη είναι δύσκολο να εγκριθεί.

Σημειωτέον, ότι ο κος Βασιλειάδης ήταν ενημερωμένος για τα 3.8 εκ ευρώ που έχει πιστώσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για το συγκεκριμένο έργο – κάτι που επικαιροποίησε ως πληροφορία και στη συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

Εν τέλει όμως ο υφυπουργός μάλλον πείσθηκε ότι το νέο κλειστό είναι επιβεβλημένη ανάγκη να κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη και ότι το κόστος “ανεβαίνει” λόγω του ότι επιχειρείται να κατασκευαστεί με προδιαγραφές φιλοξενίας διεθνών αγώνων – πράγμα που είναι επίσης απαραίτητο λόγω και της πολύ καλής πορείας του Εθνικού.

Ο υφυπουργός επικοινώνησε άμεσα με επιτελείς του υπουργείου Αθλητισμού, ζητώντας μία απάντηση στο αν η μελέτη μπορεί να προσαρμοστεί με κάποιο τρόπο, ώστε το έργο να γίνει για να λάβει την απάντηση ότι μάλλον θα εφαρμοστεί το ίδιο “τερτίπι” που είχε εφαρμοστεί και στην ανέγερση του κλειστού γηπέδου “Καπαγέρωφ” του Πειραιά, όπου και εκεί υπήρχαν διάφορα θέματα.

Όπως και να ‘χει πάντως, ο κος Βασιλειάδης, δεσμεύτηκε να έχει απάντηση έως αύριο το βράδυ, οπότε και ολοκληρώνεται η περιοδεία του.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη και την χορήγηση 360.000 € στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για εργασίες στις αθλητικές εγκαταστασεις όλου του δήμου, μιας και οι σχετικές μελέτες εστάλησαν εγκαίρως στο υπουργείο, καθώς επίσης και άλλες 150.000 € για το δήμο Διδυμοτείχου – χρήματα τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς χρήση στις αρχές του 2018.