Δ. Θέατρο Αλεξανδρούπολης: Θεατρική παράσταση “Κοιτάζοντας τον ουρανό”

Το θέατρο Ανατολικά Του Νέστου ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 20.00 με την εξαιρετική παράσταση ‘Κοιτάζοντας τον ουρανό”. Μία πρωτότυπη , ιδιαίτερα ζωηρή παράσταση ,με σαφείς αναφορές και συσχετισμούς με την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα , άγγιξε, συγκίνησε και ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους θεατές .Είναι μία παράσταση που αφορά γονείς , εκπαιδευτικούς και μαθητές γιατί ο καθένας ,από τη δική του οπτική γωνία, ανακαλύπτει στιγμές και εικόνες που προβληματίζουν, κινητοποιούν και δημιουργούν αίσθηση ,άλλες φορές τρυφερή, άλλες φορές αστεία, άλλες φορές..πικρή..

 

Το “Κοιτάζοντας τον ουρανό” είναι μια σύνθεση κειμένων, ζωντανή απεικόνιση των καταστάσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο δάσκαλος Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα στα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στα σχολεία των εξαθλιωμένων περιοχών της επαρχίας της Νάπολης.

Τα παιδιά βιώνοντας συνθήκες ακραίας φτώχειας αντιμετωπίζουν ως εχθρικό το σχολείο, που δεν είναι παρά ένα γρανάζι στη μηχανή που ελέγχει η μαφία. Ο Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα, ένας δάσκαλος με όραμα και φαντασία, προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τα παιδιά το σχολείο δίνοντάς τους τα εφόδια για ένα μέλλον που προδιαγράφεται δύσκολο.

 

Το “Κοιτάζοντας τον ουρανό” βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά αποτυπώνοντας την αλήθεια των παιδιών μέσω των γραπτών τους, πολλές φορές με πίκρα και απογοήτευση, μα πάντα με αυτό το αφοπλιστικό χιούμορ που σε κάνει να λες «γι’ αυτό αγαπώ αυτή τη δουλειά» (είτε είσαι δάσκαλος είτε ηθοποιός).

 

Συντελεστές της παράστασης

Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Λειβαδίτης

Σκηνοθεσία – Επιλογή κειμένων: Αναστασία Σαλαμπάση

Κινησιολογική επιμέλεια – Χορογραφίες: Πολυξένη Καρακατσάνη

Μουσική επιμέλεια: Αναστασία Σαλαμπάση

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Λειβαδίτης

Πολυξένη Καρακατσάνη

Αναστασία Σαλαμπάση

Γιώργος Μπάντεμιτς

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ευρώ

Τηλ. για πληροφορίες 6973498913, 6948180583