Κατέθεσε στην Αλεξανδρούπολη η σύζυγος του φερόμενου ως τζιχαντιστή

Ενώπιον της ανακρίτριας της Αλεξανδρούπολης κατέθεσε σήμερα 31/10 η σύζυγος του 32χρονου Σύριου Σ.Α. που είχε συλληφθεί στην πρωτεύουσα του Έβρου και κρατείται από τις 19/10 ως ύποπτος για συμμετοχή στην εξτρεμιστική οργάνωση ISIS, Ταγκρίντ.

Η 20χρονη Ταγκρίντ Μούσα ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη με τα δύο μωρά παιδιά της, το ένα εκ των οποίων φέρει το όνομα Λυδία – που κατα την ίδια και τη γραμμή της υπεράσπισης αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ότι ο σύζυγος της δεν ανήκει στις τάξεις των εξτρεμιστών ισλαμιστών, που στελεχώνουν οργανώσεις όπως ο ISIS και η Αλ Νούσρα.

Με δάκρυα στα μάτια, η 20χρονη Ταγκρίντ ζήτησε τη βοήθεια του Θεού και των ανθρώπων, ώστε ο σύζυγος της να αφεθεί ελεύθερος και να επιστρέψει στην οικογένεια του. Η κατάθεση της ενώπιον της ανακρίτριας έγινε μετά από σχετικό αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου κας Τριανταφυλλιάς Τσιουλπά. Η 20χρονη υποστήριξε ότι ο σύζυγος της υπήρξε μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού επειδή -όπως είπε- έχασε τα δύο του αδέρφια στον εμφύλιο της Συρίας.

Η 20χρονη κρατούσε στα χέρια της μία οικογενειακή φωτογραφία με τον σύζυγο της και ένα από τα παιδιά τους, ως τεκμήριο αθωότητας του 32χρονου, τον οποίο χαρακτήρισε σωστό οικογενειάρχη λέγοντας μάλιστα πως η κόρη τους είναι πολύ δεμένη μαζί του. Η Ταγκρίντ είπε ακόμη ότι και η ίδια δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση και πως “δεν τρώει και δεν πίνει” μιας και ο συλληφθείς είναι ο μοναδικός δικός της άνθρωπος στην Ελλάδα, πέρα από τον ανήλικο αδερφό της.

Στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού ο 32χρονος 

Εν τω μεταξύ, η δικηγόρος του 32χρονου συλληφθέντος, επιβεβαίωσε την πληροφορία του “R” ότι ο πελάτης της έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας που σε συνδυασμό με την κακή ψυχολογία του, οδήγησαν της αρχές στην απόφαση μεταγωγής του στον Κορυδαλλό και το Ψυχιατρείο της συγκεκριμένης φυλακής.

Την ίδια ώρα, η κα Τσιουλπά εξήγησε ότι η καταγγελία περί άσκησης ενδοοικογενειακής βίας από πλευράς του πελατή της δεν ευσταθεί και ότι έγινε από κάποια υπάλληλο μίας ΜΚΟ, ο ρόλος της οποίας “δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς”. Σημείωσε ότι επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος του πελάτη της έναντι της συγκεκριμένης καταγγέλουσας, οι ισχυρισμοί της οποίας καθίστανται εύκολα έωλοι, σύμφωνα πάντα με την κα Τσιουλπά.

Παράλληλα αναμένεται η έκδοση της απόφασης ένστασης επί του εντάλματος προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου, που έχει καταθέσει η κα Τσιουλπά και με την οποία ζητά ουσιαστικά να αφεθεί ο πελάτης ελεύθερος ή έστω ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.